Bulić: Sindikat Istre i Kvarnera izašao iz regionalnih okvira

PREDSJEDNIK Sindikata Istre i Kvarnera Bruno Bulić danas je u Puli ocijenio kako je taj sindikat organiziranjem javnog prosvjeda u Puli protiv poskupljenja struje i iniciranjem potpisivanja nacionalnog kolektivnog ugovora za zaposlene u hrvatskom ugostiteljstvu nadmašio regionalne okvire i postao nezaobilazan čimbenik na hrvatskoj sindikalnoj sceni.

Po njegovoj ocjeni, upravo je to ključno u djelovanju Sindikata Istre i Kvarnera u ovoj godini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Bulić je na tiskovnoj konferenciji podsjetio da taj sindikat, osnovan prije sedam godina, trenutačno ima više od 13 tisuća članova organiziranih u 120 podružnica, odnosno poduzeća u Istarskoj i Primorsko-goranskoj županiji. Po njegovim riječima, Sindikat Istre i Kvarnera upravo sada inicira i potpisivanje nacionalnog kolektivnog ugovora za područje metalne industrije, a isti takav koji je već potpisan za djelatnost ugostiteljstva Bulić ubraja u najveće uspjehe kolektivnog pregovaranja ove godine.

Govoreći o sindikalnom djelavanju u Hrvatskoj, on drži da bi što prije trebalo objediniti sada brojne sindikalne središnjice kako bi se, kako je rekao, ´učinkovitije zalagale za prava svih zaposlenih´.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara