Bunjcu i Bandiću ne trebaju prijave, nego prisilna hospitalizacija

Bunjcu i Bandiću ne trebaju prijave, nego prisilna hospitalizacija
Foto: Borna Filic/Pixsell/FaH

FASCINANTNO je bilo danas pratiti reakcije zagrebačkog gradonačelnika i USKOK-ova optuženika Milana Bandića te zastupnika Živog zida Branimira Bunjca na činjenicu da su obojica snimljeni dok izgovaraju stvari koje bi normalnom čovjeku bile nezamislive.

Podsjetimo, višestruki USKOK-ov optuženik Milan Bandić koji iz nekog razloga i dalje sjedi u fotelji zagrebačkog gradonačelnika, snimljen je kako urla na svoje suradnike, nezadovoljan jer se jednoj članici njegove obitelji nakon premještaja na drugo radno mjesto nije povećala plaća.

"Jel ti znaš gdje je ona? Sad će doći k meni s rješenjem i istim bodom kao kad je kuhala kavu. Vido, radite posao preko kurca!" urlao je Bandić na nekadašnjeg pročelnika Vidoja Buluma pa nastavio: "Jel ti znaš ko je ta mala? To je dijete iz moje familije. Budi malo čovjek! Imate li vi srca? Osjećate li vi ovu zemlju? Imaš li imalo poštovanja prema gradonačelniku?".

I živozidaš Branimir Bunjac, poznatiji po Facebook bulažnjenju o fetusima u cjepivima, snimljen je u krajnje neugodnoj situaciji. Naime, prilikom jednog od nedavnih incidenata u saboru, Bunjac je otvoreno zaprijetio smrću saborskom stražaru koji mu je oduzeo mobitel.

"Mrš, još mi jednom uzmi nešto iz ruke, kunem ti se - nećeš živ izaći odavde! Mrš, smeće, mrš!" urlao je Branimir Bunjac na stražara u sabornici.

Ponovimo još jednom, za svaki slučaj: i Bandić i Bunjac su snimljeni dok izgovaraju gore navedene citate. Ne postoji ni najmanja trunka sumnje da su upravo oni to izgovorili.

Bandić "ne zna" zašto je koristio izraz "dijete iz moje familije". Zvuči uvjerljivo, zar ne?

No čini se da živimo u vremenu u kojem i ono što je nedvojbeno utvrđeno može biti dovedeno u pitanje. Tako je sudbina htjela da baš danas i Bandić i Bunjac komentiraju vlastite kompromitirajuće izjave i to na način koji se može opisati samo kao - nadrealan.

Bandić je tako danas vidno nervozan uvjeravao novinare da "dijete iz moje familije" zapravo - nije iz njegove familije.

"Što se tiče snimke, ponavljam da dotična mlada dama nije iz moje familije. Ne znam zašto sam koristio taj termin", rekao je danas Bandić novinarima na još jednoj od svojih bizarnih pres konferencija koje se redovito pretvaraju u krajnje nesuvislo iznošenje struje svijesti osobe koja, po vlastitom priznanju, ne zna zašto govori to što govori.

Bunjac priznao da je podvojena ličnost?

I kad se učinilo da Bandića po količini izgovorenih nebuloza nitko ne može nadmašiti, javio se Branimir Bunjac sa svojim "objašnjenjem" incidenta u saboru. Ukratko, ako je vjerovati tom živozidašu, ne postoji jedan Branimir Bunjac nego dva. Jedan je zaprijetio smrću saborskom stražaru, a drugi (koji je valjda onaj "pravi") - nije.

"Drugi dan bilo mi je jako žao, moje riječi bile su potpuno neprimjerene, to nisam bio ja, to nije bio Branimir, to je bio neki drugi čovjek. Ja sam ujutro pročitao što sam uopće rekao, nisam bio svjestan svojih riječi. Da me nisu snimili, rekao bih da lažu", rekao je danas Bunjac.

Njima treba liječenje, a ne kaznene prijave

Sreća (ili nesreća, što ovisi o perspektivi) tako je htjela da u jednom danu dvojica visokorangiranih političara niječu autorstvo vlastitih riječi koje smo svi čuli jer su - snimljene.

Zagrebački gradonačelnik i saborski zastupnik treće najjače stranke u Hrvatskoj danas su tako javno priznali da ne kontroliraju vlastiti jezik, odnosno da nemaju pojma što i zašto govore. Ljudi koji odlučuju o našim životima i upravljaju našim novcem otvoreno priznaju da nemaju pojma zašto pojedine rečenice izlaze iz njihovih usta.

Zbog toga apeliramo na državna tijela progona - poštedite ove jadne podvojene ljude kaznenih prijava, očito je da nisu pri sebi i da nemaju pojma što govore. I to je sasvim okej, pod uvjetom da su na sigurnome, po mogućnosti na zatvorenom odjelu, u usko prianjajućim košuljama s rukama zavezanim na leđima. Opreza nikad dosta, a naročito s ljudima koji odlučuju o našim životima i upravljaju našim novcem. 

*Stavovi izneseni u kolumnama i komentarima su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije Index.hr portala. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara