Burić svojim urednicima: "Više nacionalne simbolike, pokažite onima s druge strane Dunava"

PRIPREME za ljetnu shemu Hrvatske radiotelevizije u punom su jeku, a ovog ljeta nacionalne simbolike - barem ako je suditi po uputama koje je direktor programa HTV-a, Božidar Domagoj Burić, poslao svojim mozaičarima - sasvim sigurno neće nedostajati.

Index je, naime, došao u posjed dopisa kojeg je Burić poslao svojim urednicima mozaičnog programa, gdje uz raspored što bi tko trebao raditi, šalje i malu uputu - da se isti ti urednici potrude malo oko domoljubne nastrojenosti.

U dopisu stoji kako "ekipi iz bivšeg Mozaičnog programa očito nedostaje smisla za simboliku", pogotovo onu nacionalnu, pa si je Burić uzeo slobodu podučiti novi ekipu po kojem će principu njihova shema djelovati - odnosno kako izvještavanje pretvoriti u "domoljubno izvještavanje".

"Da dečki s druge strane Boke Kotorske i Dunava dobro vide što se čuje i događa"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

".. Uzeo sam si slobodu namjestiti raspored gradova tako da posljednji dan bude zajednički prijenos iz PREVLAKE i VUKOVARA. To je pravo finale i pravi kraj - od jednog do drugog kraja Hrvatske, i jedno i drugo mjesto su simboli Domovinskog rata. Prema tome, dragi urednici, postupite po predloženom i pripremite vatromete i na Prevlaci i u Vukovaru. Riječ 'vatromet' ovdje nije simbol - želim prave vatromete na odjavi emisije posljednjeg dana (tako da dečki s druge strane Boke Kotorske i Dunava dobro vide što se čuje i događa), uz zvukove pjesme 'Moja Domovina'", piše Burić u dopisu urednicima tik ispod rasporeda kojeg je za njih sastavio.

Burić se pobrinuo i da svi oni stanovnici Hrvatske koji ne znaju u kojoj zemlji žive, ovog ljeta lekciju svakako nauče. "I, usput budi rečeno, smislite novi naziv emisije. Da u naslovu, za promjenu, bude i pojam 'Hrvatska'. '30 u hladu' može biti i u bilo kojoj toploj mediteranskoj zemlji", perceptivno će Burić.

B.S.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara