Burićeva poruka HDZ-ovcima: Neće me ušutkati sve i da dovuku vuvuzele u Sabor

Foto: Vlado Kos / Cropix

"SVE I da donesu vuvuzele, mene neće ušutkati", rekao je Dinko Burić u razgovoru s novinarima nakon sastanka na kojem su zastupnički klubovi dogovorili ublažavanje retorike u Saboru. Burić je bio na sastanku i složio se sa zaključcima da vrijeđanju i govoru mržnje nije mjesto u Saboru. No, tvrdi da će i dalje govoriti sve što ima za reći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Neće me ušutkati. Mogu mi samo ugasiti mikrofon, ali ja sam i bez mikrofona dovoljno glasan", kaže Burić. Složio se, međutim, da nekim epitetima u Saboru nije mjesto. "Neke etikete, poput 'budalo' ili 'kretenu', koje su neki drugi slali, treba izbjegavati. Ali sebe ne mislim mijenjati. Nas je narod izabrao da govorimo tako da nas oni razumiju. Suhoparan govor o izvješćima ljude samo iritira", kaže Burić.

Ipak, obećao je da HDZ-ovcima više neće dijeliti uputnice za psihijatra. Ali bećaraca se u Saboru ne namjerava odreći. "Nitko od mene nema pravo očekivati da neću uz oštru retoriku ubaciti i poneku doskočicu", kaže Burić, a članovima vladajuće stranke poručuje da sjednica Sabora i sjednica Kluba zastupnika HDZ-a nisu ista stvar: "Svi moraju imati razumijevanja, a i oni koji nemaju moraju trpjeti drugačija mišljenja".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara