BUSH POZDRAVIO POTPISIVANJE AMERIČKO-JADRANSKE POVELJE

Američki predsjednik George W. Bush pozdravio je potpisivanje Američkojadranske povelje koja obećava potporu Sjedinjenih Država Hrvatskoj, Albaniji i Makedoniji za uključenje u NATO.

Predsjednik Bush pozdravlja potpisivanje "Jadranske povelje partnerstva između Sjedinjenih Država i Albanije, Hrvatske i Makedonije", rekao je u priopćenju zamjenik glasnogovornika Bijele kuće.

Bijela kuća navodi da SAD ostaju privržene NATO-voj politici otvorenih vrata.

"Američka potpora Jadranskoj povelji ističe našu stalnu potporu zajedničkim aspiracijama Albanije, Hrvatske i Makedonije za punom integracijom u euroatlantsku zajednicu", kaže priopćenje.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministri vanjskih poslova Hrvatske, Albanije i Makedonije, Tonino Picula, Ilir Meta i Ilinka Mitrevska te američki državni tajnik Colin Powell potpisali su u petak u Tirani američko-jadransku povelju u kojoj SAD obećava potporu trima zemljama na putu u NATO.

Jadranska povelja pokazuje da su Albanija, Hrvatska i Makedonija predane jačanju individualnih napora i suradnji u reformskim naporima dok nastoje ući u članstvo NATO-a, piše u priopćenju.

Povelja potvrđuje "političku predanost" potpisnica "vrijednostima i načelima NATO Saveza", dodaje se u tekstu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara