Butković o glasinama da će biti ministar prometa: Nije lijepo govoriti o sebi, izazova se ne bojim

Butković o glasinama da će biti ministar prometa: Nije lijepo govoriti o sebi, izazova se ne bojim

Foto: FAH

HDZ-ov Oleg Butković spominje se kao mogući ministar prometa, a o tim glasinama govorio je za Dnevnik RTL televizije.

Nije htio direktno otkriti hoće li on postati ministar.

"U ovom trenutku preuranjeno je govoriti o bilo čijem imenu, pregovori još uvijek traju, a izbor kandidata se sužava. Orešković s Petrovom i Karamarkom razgovara s ljudima koji će postati ministri. U ovom trenutku ne možemo ništa reći", kazao je Butković.

Na pitanje novinarke o tome je li on potencijalni budući ministar prometa.

"Nije lijepo govoriti o sebi. Ja se izazova nikad nisam bojao", rekao je Butković te dodao kako Domoljubna koalicija ima kvalitetne ljude.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Butković se danas nalazio u Sheratonu, u isto vrijeme kada se tamo nalazio i Tihomir Orešković, čiji se ured nalazi tamo. Ipak tvrdi kako se tamo našao slučajno, na kavi sa suradnikom iz Odbora za promet.

"Sljedeći tjedan ćemo definitivno imati novu hrvatsku vladu. Sjednica je 20. siječnja, a tad će biti poznata imena svih hrvatskih ministara", zaključio je Butković.

Izrazio je iuvjerenje da će do 20. siječnja biti poznata imena svih ministara, a na upit jesu li kandidati s kojima će razgovarati ili je već razgovarao mandatar Tihomir Orešković iz HDZ-a ili Mosta, odgovorio je kako je obavljeno 20-tak razgovora, i sa stranačkim i s nestranačkim kandidatima.

Orešković već obavio neke razgovore

Butković je izjavio kako će Domoljubna koalicija i Most mandataru Oreškoviću predložiti dva ili tri kandidata za svaki resor, mandatar će razgovarati sa svakim od njih, a s nekima je, kazao je, razgovore već i obavio.

Upitan je li riječ o kandidatima Mosta i HDZ-a, odgovorio je: "Bilo je i nezavisnih stručnjaka i stranačkih kandidata. Ne znam točno sva imena, ali obavljeno je dvadesetak razgovora ovih dana i naravno da će nakon tih razgovora, koji će biti isrcrpni, o problemima, o tome kakvo je stanje u svakom resoru i što nas očekuje u iduće četiri godine, gospodin Orešković donijeti odluku u dogovoru s gospodinom Karamarkom i gospodinom Petrovom".

Istaknuo je kako je u ovom trenutku preuranjeno govoriti o imenima bilo kojeg kandidata, pa tako i o njemu s obzirom da se u medijima spominje kao HDZ-ov kandidat za ministra prometa i infrastrukture.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara