Čačić: Krizni porez nije ni prva ni zadnja glupa mjera Vlade

Čačić: Krizni porez nije ni prva ni zadnja glupa mjera Vlade

Tekst: I.Ka.
Foto: Željko Hajdinjak/Cropix

U ĐAKOVU na izbornoj skupštini Regionalnog saveza HNS-a Slavonije i Baranje predsjednik HNS-a Radimir Čačić kazao je da je krizni porez donio proračunu tek nekoliko desetaka milijuna kuna, a istovremeno je uzrokovao pad potrošnje građana i jedan dodatni defetizam gospodarstva. "Trajalo je dosta dugo dok je to došlo do svijesti Vlade da ga ukine. Sreća je da je konačno i to shvaćeno", kazao je Čačić.

Kazao je da su uvođenjem kriznog poreza od dva posto na plaće od najmanje 3.000 kuna mnogi granični, s plaćom koja graniči s tim iznosom, gurnuti u sivu zonu, a sada će, njegovim ukidanjem, biti vraćeni u bijelu, legalnu zonu, čime će si država vratiti još od 100 do 150 milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nakon ove male geste može se očekivati poskupljenje struje"

Čačić smatra da ukidanjem niže stope poreza proračun gubi oko 500 milijuna kuna, no sve što sada građanima ostane njenim ukidanjem ići će odmah u osobnu potrošnju i tu se očekuje oko 500 milijuna kuna, od kojih država može računati na 250 milijuna kuna koji će joj biti vraćeni u proračun.

Iz HNS-a očekuju smanjenje i druge stope kriznog poreza na primanja iznad 6.000 kuna. "Uvođenje kriznog poreza nije ni prva ni zadnja glupa i štetna mjera ove Vlade koja se ponaša neodgovorno. Nakon ove male geste može se očekivati poskupljenje struje pa će manjak sredstava ukidanjem niže stope kriznog poreza biti anuliran odmah", zaključio je Čačić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara