Čačić: Ne daj Bože da hrvatska vlada vodi Inu

Čačić: Ne daj Bože da hrvatska vlada vodi Inu

Foto: Hina

VELIKI pobjednik lokalnih izbora i povratnik u visoku politiku, varaždinski župan Radimir Čačić, gostovao je u programu N1 televizije. Osvrnuo se na pomalo zaboravljenu priču o otkupu Ine, a koja se posljednjih dana ponovo intenzivira. Podsjetimo, još na Badnjak Plenković je sazvao izvanrednu konferenciju na kojoj je najavio kupnju Ine i njeno vraćanje u državno vlasništvo. No, hitnu konferenciju nije pratila hitna reakcija pa se priča o Ini ispuhala i zaboravila.

Do prije nekoliko dana kad je obznanjeno da vlada traži savjetnika za otkup dionica.

"Devet mjeseci prošlo je od najave otkupa. Sad su odlučili naći savjetnika i to će trajati devet mjeseci, pa će on devet mjeseci odlučivati što treba učiniti, a onda idemo na izbore. Kad je cijela priča objavljena, rečena je bez ikakvih uporišta. Tako kompleksne situacije moraju imati promjenjive scenarije, kako će se postaviti MOL, kako će se postaviti mađarska vlada, kako će se postaviti partneri na koje eventualno računamo. Naravno da nam trebaju savjetnici i ta priča da mi sve najbolje znamo uvijek nas skupo košta i zato i gubimo sve sporove. Za ozbiljne stvari u međunarodnim sporovima uzimaju se ozbiljni ljudi, ali to košta. Ovo u kojem se smjeru ide - ide se sporo, ali možda ipak netko nešto suvislo zaključi", komentirao je Čačić.

Spominjala se opcija prodaje HEP-a kojim bi se sakupio novac za Inu. Vlada je najavila promjenu Zakona o vodama kako bi hidroelektrane došle u vlasništvo HEP-a, čime bi mu se povećala vrijednost.

"To je model na prvu ruku, na prvi pogled. Ne daj bože da hrvatska vlada i hrvatska država vode Inu, to ne može biti dobro", zaključuje Čačić.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara