Čačić: Seljaci se dovezli na traktorima koje su 50 posto platili građani

Tekst: I.Kri.
Foto: Drago Sopta (Cropix)

PREDSJEDNIK HNS-a Radimir Čačić kazao je danas kako bi se trebalo uvesti kontrolne markice za plavi dizel da se spriječi trgovanje na crno.

"Na prosvjede su se seljaci dovezli traktorima koje su 50 posto platili građani Hrvatske, jer se toliko subvencionira plavi dizel", kazao je o jučer završenoj seljačkoj buni Čačić te je dodao kako na crnom tržištu završi plavog dizela za više stotina milijuna kuna. Predsjednik HNS-a smatra kako bi Vlada morala izvršiti bolne rezove, ako se misli izvući iz krize, no tvrdi kako ova vlast za to još uvijek nema petlje.

Na Kosoričinu Vladu se obrušio i zato što nije jače stala iza konzorcija IGH i Konstruktora u vezi propalog posla gradnje autoceste kroz Crnu Goru. "Sigurno je da nisam ljubitelj lika i djela Jure Radića iz IGH i Željka Žderića iz Konstruktora, ali država je trebala stati iza konzorcija koji je trebao graditi cestu u Crnoj Gori", kazao je Čačić te dodao da ni jedna odgovorna vlast ne može zanemariti takav posao u kojem bi bili angažirani hrvatski graditelji. Misli i da će neozbiljnost Vlade skupo koštati hrvatske građane.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara