ČAČIĆ: U GRADITELJSTVU POTREBNO 5000 RADNIKA

Ministar javnih radova, obnove i graditeljstva Radimir Čačić rekao je danas na HNSovoj tribini na Trsatu da će sljedećih šest mjeseci u graditeljstvu trebati još 5000 radnika.

Po njegovim riječima, prošlih šest mjeseci u graditeljstvu je zaposleno oko 10.000 osoba, a na zavodima za zapošljavanje ´figurira´ još oko 40.000 radnika koji, rekao je, ´ili ne žele raditi, ili žele da im radno mjesto bude blizu mjesta stanovanja´. Govoreći o zapošljavanju stranaca u Hrvatskoj, kazao je da je uglavnom riječ o nekoliko tisuća radnika iz BiH koji imaju dvojno državljanstvo.

Rekao je da ´HNS u predizbornoj kampanji nije obećavao smanjenje broja nezaposlenih u evidencijama burze rada za 200.000, nego toliko novih radnih mjesta´.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U posljednjih šest mjeseci broj nezaposlenih smanjen je za oko 40.000, a prvi put u posljednjih 20 godina početkom jeseni smanjena je ukupna nezaposlenost, rekao je Čačić.

Ocijenio je da ´novca u Hrvatskoj ima, ali nema programa i poduzetnika´, te da kvalitetan poduzetnik, uz izobrazbu i poduzetnički prostor, treba imati i tradiciju poduzetništva. Ustvrdio je da se prošlog desetljeća poduzetništvo u Hrvatskoj nije razvijalo, nego da je ´vladao lopovluk´, te da ova Vlada nije sposobna sankcionirati nesposobnost i neodgovornost.

Čačić smatra da postoje dvije razine korupcije - na vrhu i u cijeloj državi. ´U vrhu države prevladava korupcija u političkoj, a ne u gospodarskoj eliti jer ona podliježe većoj kontroli´, istaknuo je i dodao da situacije u kojima se javlja sukob interesa ´treba razbistriti, a ne ostaviti mutnima´.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara