Čak 14 opasnih bjegunaca sad je u zatvoru zahvaljujući web stranici "Europe´s Most Wanted"

Čak 14 opasnih bjegunaca sad je u zatvoru zahvaljujući web stranici "Europe´s Most Wanted"

Foto: Hina

ŠEST mjeseci nakon lansiranja web stranice europskih najtraženijih bjegunaca "Europe’s Most Wanted Fugitives" 14 bjegunaca za kojima su tragale članice EU uspješno su stavljeni "iza rešetaka", a osam ih je, prema policijskim podacima, uhićeno zahvaljujući pomoći građana i 'online' platforma.

"U najmanje osam slučajeva uhićenja, traženje pomoći javnosti i 'online' platforma odigrali su značajnu ulogu u lociranju i uhićenju kriminalaca u bijegu", kažu u MUP-u.

Podsjećaju da je riječ o namjenskoj web stranici (www.eumostwanted.eu) na kojoj javnost može doći do informacija i pomoći policiji u traganju za najtraženijim europskim bjeguncima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stranica koju je stvorila Europska mreža timova za aktivno traganje, uz pomoć Europola, daje informacije o profilu bjegunaca uz pojašnjenje za koje su kazneno djelo osuđeni ili osumnjičeni.

ENFAST je mreža policijskih službenika iz 28 zemalja članica Europske unije i pridruženih država, specijaliziranih za poduzimanje žurnih i brzih akcija za lociranje i uhićenje bjegunaca.

"Zahvaljujući povećanoj pozornosti medija oko ovog projekta te informacijama koje su bile dostupne javnosti, policijski službenici diljem Europe bili su u mogućnosti locirati osam bjegunaca objavljenih na web stranici, od čega ih je šestero locirano u zemlji različitoj od one u kojoj su inicijalno bili traženi. Ukupno je 14 bjegunaca uhićeno. U odnosu na originalni popis bjegunaca iz siječnja, njih 28 je i dalje u bijegu", izvijestio je MUP na svojoj internetskoj stranici.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara