čakovec: sdp obilježio godišnjicu oslobođenja od mađarske okupacije

Županijska organizacija SDPa i udruga antifašista iz Međimurja danas su obilježile 58. obljetnicu oslobođenja međimurskog kraja od mađarske okupacije te pobjede nad fašizmom u Drugome svjetskom ratu.

Na svečanoj akademiji u Centru za kulturu u Čakovcu predsjednica međimurskog SDP-a i saborska zastupnica Dragica Zgrebec upozorila je na važnost i vrijednosti antifašizma, koji je Hrvatsku svrstao na pobjedničku stranu u Drugome svjetskom ratu. Dodala je kako je dobro i važno i sada podsjećati na slobodarske i demokratske vrijednosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Potpredsjednik SDP-a i Sabora Mato Arlović, prenoseći poruke s današnje sjednice Glavnog odbora SDP-a, ustvrdio je da je koalicija na čelu sa SDP-om ostvarila znatne učinke s obzirom na to u kakvom je stanju 3. siječnja 2000. preuzela državu i gospodarstvo. Dodao je kako vjeruje da će građani prepoznati postignute učinke i na sljedećim parlamentarnim izborima dati potporu SDP-u i koalicijskim partnerima.

U povodu 58. obljetnice protjerivanja mađarske okupacijske vojske iz Međimurja položeni su vijenci i zapaljene svijeće kod spomenika poginulima u borbi protiv fašizma i u Domovinskom ratu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara