Canjuga: Ako HND ne prijeđe izborni prag, nastavit ću se baviti politikom

PREDSJEDNIK HND-a, i nositelj svih izbornih lista HND-a, Zlatko Canjuga, ocijenio je u zadnjem danu predizborne kampanje, da bi uspjeh za njegovu stranku na parlamentarnim izborima bio prelazak izbornog praga od pet posto.

Novinarima je rekao da će se i u slučaju izbornog neuspjeha i izvan parlamenta nastaviti baviti politikom.

"Prisjetimo se dobroga, neka se pogrešno oporosti, a ljubav između mene i Zagreba je poznata, zna se da volim ovaj grad", rekao je Canjuga koji je ujedno i prvi na listi HND-a u prvoj izbornoj jedinici.

Zadnji dan kampanje HND-ovci su uz glazbu održali na Cvjetnom trgu, a Canjuga je naglasio da HND želi nastaviti provoditi svoju pozitivnu tradiciju u odnosu prema Zagrebu.

"Mnogi moji protukandidati u prvoj izbornoj jedinici ne znaju što bi trebala značiti metropola, a Zagreb je za HND metafora slobode i čovjeka", rekao je Canjuga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Nakon prošlih parlamentarnih izbora (2000.) Zlatko Canjuga ostao je bez svih dotadašnjih funkcija.

Bio je predsjednik zagrebačkog HDZ-a i predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba, koja je 2000. rješenjem koalicijske Vlade raspuštena, a u rujnu 2000. isključen je iz HDZ-a jer je Predsjedništvo stranke smatralo da je Canjuga propustio osigurati stabilnost HDZ-ove većine u Gradskoj skupštini.

Iste godine smijenjen je i s dužnosti predsjednika NK Dinamo.

Nakon kratkog staža nezavisnog saborskog zastupnika, u studenom 2000. s nekoliko je bivših HDZ-ovaca pristupio tada izvanparlamentarnom HND-u, i do raspuštanja Sabora 2003. bio je zastupnik HND-a, stranke koja je preko Canjugina mandata "ušla" u Sabor.

(Hina)daju sšh

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara