Canjuga predstavio kandidate HND-a za I. izbornu jedinicu

PREDSJEDNIK Hrvatskih nezavisnih demokrata (HND) Zlatko Canjuga predstavio je danas kandidate HND-a za I. izbornu jedinicu i izborni program stranke koji, rekao je u prvi plan stavlja slobodnog, odnosno egzistencijalno i ekonomski neovisnog čovjeka.

Slobodan čovjek, zadovoljan i zaposlen, oslobođen mitova prošlosti i nasljeđa, mora biti u interesu države, rekao je Canjuga na konferenciji za novinare, dodavši da politika mora čovjeka staviti u prvi plan, a državu u njegovu službu.

Među kandidatima HND-a za 1. izbornu jedinicu nalaze se arhitektica Miljenka Perović, grafička dizajnerica Mey Almašta, bivši predsjednik zagrebačkog HSP-a Mario Cicigoj-Družinec, pjevačica Valentina Krtanjek, legendarni član "Dinamove" momčadi iz 1982. Milivoj Bračun i drugi.

HND u izbornom programu predviđa i gotovo dvostruko smanjenje broja ministarstava, smanjenje birokracije u državnoj službi, izgradnju kongresnog centra u Zagrebu koji bi nosio ime prvog predsjednik Franje Tuđmana. Canjuga predlaže i izgradnju jedinstvenog spomenika za sve hrvatske branitelje kroz povijest, dok u Kumrovcu planira utemeljiti centar ili institut za mir i žrtve rata s područja bivše Jugoslavije.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatske biskupe prozvao je zbog, kako je naveo, poruke da se na izborima ne glasuje za one koji promoviraju istospolne zajednice.

Rekao je da se HND zauzima za legalizaciju prostitucije kao i nacionalizaciju tzv. tajkunske imovine.

Govoreći o aktualnim zbivanjima predsjednik HND-a osvrnuo se i na jučerašnji događaj u Imotskom kada je jedan građanin čelnike SDP-a gađao jajima.

Navodeći da je "predsjednik HDZ-a Ivo Sanader ovih dana u Imotskom rekao da su izborni kandidati druge stranke došli uništavati Dalmaciju", optužio ga je za govor mržnje, a Dalmatincima poručio da se ne daju uvući u radikalno desničarstvo jer tamo postoji antifašistička tradicija.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara