Carina i Porezna od danas provode veliku akciju, evo koga će posebno nadzirati

Carina i Porezna od danas provode veliku akciju, evo koga će posebno nadzirati
Foto: Pixsell/Hrvoje Jelavic

OVLAŠTENI službenici Ministarstva financija, Porezne i Carinske uprave u cilju sprječavanja sive ekonomije, zaštite Državnog proračuna i poreznih obveznika koji uredno ispunjavaju svoje porezne obveze od danas su u akciji nadzora fiskalizacije po cijeloj zemlji.

Kako je priopćila Porezna uprava, u sklopu redovnih nadzornih aktivnosti provodit će u razdoblju od 12. 9. do 18. 9. nadzore fiskalizacije na cijelom području Republike Hrvatske, svakodnevno uz 24-satnu nazočnost na terenu.

Nadzornim aktivnostima bit će obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju djelatnost trgovine na malo, osim trgovine motornim vozilima i motociklima; djelatnosti pripreme i usluživanja hrane i pića i djelatnosti iznajmljivanja i davanja u zakup (leasing) automobila i motornih vozila lake kategorije.

Svakodnevno prate podatke o fiskaliziranim računima

Porezni obveznici koji isporuku dobara ili obavljanje usluga naplaćuju u gotovini, podsjeća se u priopćenju, obvezni su promet iskazivati potpuno, točno, pravodobno i uredno putem naplatnih uređaja ili na drugi odgovarajući način.

"Napominjemo da u sustavu fiskalizacije svakodnevno pratimo i analiziramo podatke o fiskaliziranim računima i temeljem obavljene analize rizika provodimo nadzorne aktivnosti", poručuju iz Porezne uprave.

Ministarstvo financija - Porezna uprava pritom podsjeća da je 1. srpnja pokrenula novu kampanju i nagradnu igru „Bez računa se ne računa“ te poziva da se i ovaj put aktivno uključite u borbu protiv sive ekonomije, utaje poreza i nelojalne konkurencije na tržištu. U tijeku je prvo kolo nagradne igre koja traje do 24. ožujka 2020. godine.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara