Caritas pokrenuo humanitarnu kampanju "Za 1.000 radosti"

"ZA 1.000 radosti" naziv je humanitarne božićne kampanje za pomoć 1.000 najsiromašnijih hrvatskih obitelji koju je pokrenuo Hrvatski Caritas u suradnji s gospodarstvenicima, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare.

Brojne hrvatske tvrtke, banke, mali i veliki poduzetnici ove će godine pred Božić iz vlastitih sredstava namijenjenih za uobičajene božićne i novogodišnje domjenke izdvojiti dio za pomoć socijalno najugroženijim hrvatskim obiteljima.

U kampanju se mogu uključiti svi građani koji će pozivom na broj telefona - 060 801 801 siromašnim obiteljima darovati 3,66 kuna.

Ravnatelj Hrvatskog Caritasa Mario Bebić rekao je da su 1.000 najsiromašnijih obitelji koje će biti darivane odabrali biskupijske i župne organizacije Caritasa.

U Hrvatskoj ima više od deset posto siromašnih, a Caritas želi senzibilizirati ljude za njihove probleme. Riječ je o prvoj takvoj akciji, ali očekujemo da će postati tradicionalna, rekao je Bebić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosad se u kampanju uključilo 19 tvrtki, a razgovara se s još desetak.

U sklopu akcije 13. prosinca će na Trgu bana Jelačića poznate osobe prodavati 1.000 božićnih drvaca iz donacije Hrvatskih šuma. Na nedjelju Caritasa, 14. prosinca, 1.000 obitelji moći će besplatno ručati zahvaljujući daru Hrvatske obrtničke komore.

Kampanja će završiti koncertom "Prljavog kazališta" 22. prosinca ispred zagrebačke Katedrale, koji će snimati HTV kao glavni medijski pokrovitelj akcije.

Humanitarnu kampanju prati posebna pjesma "Za 1.000 radosti" koju izvode poznati hrvatski glazbenici.

Pomoćni biskup zagrebački Vlado Košić rekao je da akcija predstavlja "kršćansku poruku i poziv na socijalnu osjetljivost".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara