Čehok: HSLS će, pomlađen, postati vodećom hrvatskom strankom

PREDSJEDNIK HSLS-a Ivan Čehok večeras je na konferenciji za novinare u Splitu kazao kako je HSLS više nego ikad potreban Hrvatskoj, ustvrdivši kako će ta stranka, koja je izvukla, kako je kazao, ozbiljne pouke od neuspjeha na izborima, vrlo brzo, pomlađena, postati vodećom u Hrvatskoj.

Čehok je, govoreći o programu stranke, istaknuo da je najvažnije pravo pojedinca te kako se dva velika stranačka bloka, HDZ i SDP, bave nekim monumentalnim projektima i često zaboravljaju na obična čovjeka građanina.

I ovaj brzi hod prema Europskoj uniji, kazao je Čehok, lomit će se na običnu čovjeku. Hrvatsku neće pokrenuti naprijed ni Sanader, ni Račan, ni Mesić, ni Vesna Pusić, ni Čehok, nego lokalna razina i njoj treba dati veće ovlasti. I u vodstvu grada Splita vidi se nesnalaženje i bilo bi bolje, kazao je, da su se Splitu dogodili izbori. Vjerujem kako će Split nakon lokalnih izbora s HSLS-om doživjeti procvat, kazao je.

Na novinarski upit odgovorio je kako ne misli da HSLS ima isključivo pravo na liberalnu ideju, ali da su druge dvije liberalne stranke manje-više minorne. No, poručio je članovima LS-a i Libre, koji su prije bili članovi HSLS-a, da će ih HSLS primiti natrag ako se žele vratiti.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik HSLS-a boravio je danas i u Zadru gdje je razgovarao s čelnicima Gradskog odbora te stranke. Nakon zatvorena sastanka izjavio je novinarima da je cilj njegova posjeta razriješiti sukobe koji se događaju između gradske i županijske organizacije HSLS-a u Zadru.

Čelnici Županijskog vijeća HSLS-a u Zadru ovih su dana pokrenuli postupak za isključenje iz stranke čelnika gradske organizacije, a prije toga situacija je bila obratna: čelnici gradske organizacije pokrenuli su postupak za isključenje čelnika županijske organizacije HSLS-a .

Predsjednik Čehok je rekao da ga ne zanimaju različite struje u zadarskom i županijskom HSLS-u, odnosno da će Statutarna komisija odgovoriti na upite tko je od njih u pravu.

Dok sam ja predsjednik stranke, neće biti struja u njoj, naglasio je Čehok i nastavio: "Ako su neki članovi HSLS-a trpjeli progon od drugih članova HSLS-a, te ako to potvrdi i Statutarna komisija, onda će oni koji su to činili biti isključeni iz stranke", rekao je predsjednik HSLS-a Ivan Čehok.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara