Čehok: Vlada se više želi svidjeti Europi nego građanima

Predsjednik HSLSa Ivan Čehok danas je ocijenio da se Vlada Ive Sanadera "više želi svidjeti Europi nego svojim građanima" te da "nije ispunila predizborna obećanja o brzom pokretanju Hrvatske".

"Vlada nije pokrenula industrijsku proizvodnju ili smanjila nezaposlenost, a Europska unija postala je 'mantra' kojom se želi očarati građane", kazao je Čehok, otvarajući sjednicu Velikog vijeća svoje stranke.

Ustvrdio je da HSLS-u nije bitno hoće li Hrvatska u Europsku uniju ući 2007. ili 2009., već hoće li u tu integraciju pristupiti kao snažna država i socijalno razvijeno društvo.

"U EU trebamo ući s barem 80 posto predratne industrijske proizvodnje, umjesto sa sadašnjih 60 posto", kazao je Čehok.

Unatoč dobrim makroekonomskim pokazateljima, nema nikakvih pomaka u poboljšanju životnog standarda, zaposleno je samo 54 posto radno sposobnog stanovništva, a država je opterećena velikom brojem siromašnih i vanjskim dugom, smatra Čehok.

Tzv. europsku koaliciju HDZ-a i SDP-a Čehok je nazvao neprincipijelnom. "Kao stranka koja je prva zastupala europske integracije imamo pravo reći da je riječ o neprincipijelnoj koaliciji".

Ocjenjujući rad članova svoje stranke u ministarstvima Čehok je kazao da su oni ispunili svoj liberalni program. Ustvrdio je i da bi se bez njih u državi pokrenulo još manje stvari nego sada.(Hina) xam yln

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara