Čelnica Kongresa zove vjerske vođe da se pobune protiv Trumpovih deportacija

Čelnica Kongresa zove vjerske vođe da se pobune protiv Trumpovih deportacija
Foto: EPA

PREDSJEDNICA Zastupničkog doma američkog Kongresa Nancy Pelosi pozvala je u subotu vjerske vođe da izvrše pritisak na predsjednika Donalda Trumpa kako bi zaustavio akciju protiv imigranata, odnosno masovnu deportaciju kojom bi bile pogođene obitelji u 10 američkih gradova.

"Predsjednikova akcija ne razlikuje prekršaj i počinjenje ozbiljnog zločina"

Demokratkinja Pelosi rekla je u izjavi da će najavljene racije i deportacije "unijeti strah u naše zajednice" te razdvojiti obitelji. 

"Predsjednikova akcija ne razlikuje prekršaj i počinjenje ozbiljnog zločina", rekla je Pelosi pozivajući vjerske i druge čelnike da ukažu Trumpu na vrijednost američkog programa zbrinjavanja izbjeglica.

Trump kazao da želi istjerati međunarodne ulične bande

Trump je kazao novinarima u subotu uoči puta u Camp David kako je Američka imigracijska i carinska služba (ICE) fokusirana na istjerivanje međunarodne ulične bande MS-13 iz Sjedinjenih Država.

Mnogi tražitelji azila iz Gvatemale, Hondurasa i Salvadora navode da je razlog zbog kojeg su potražili utočište u SAD-u upravo nasilje bandi poput MS-13.

Akcija počinje u nedjelju, a obuhvatit će oko 2 tisuće obitelji

Mark Morgan, čelnik ICE-a, rekao je ovoga tjedna kako će njegova agencija deportirati obitelji koje su dobile nalog američkog imigracijskog suda da napuste zemlju.

Akcija bi trebala početi u nedjelju i očekuje se da će njome biti obuhvaćeno 2000 obitelji u velikim američkim gradovima, uključujući Houston, Chicago, Miami i Los Angeles, izvijestio je Washington Post u petak.

Trump je ranije u subotu napisao na Twitteru da će ICE uhititi ljude koji bježe od zakona. "To su ljudi koji se trebaju vratiti u svoju zemlju", napisao je američki predsjednik.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara