Čelnici EDS-a: Ostali sudionici skupa osudili nastup švedskog izaslanstva

PREDSJEDNIKi potpredsjednica Studentske organizacije Europske pučke stranke (EDS) Aleksandar Sinka s Cipra i Davorka Herman iz Hrvatske izvijestili su danas da su sva izaslanstva osudila postupak švedskog izaslanstva koje je odbilo sudjelovati na večeri što ju je za sudionike skupa EDSa, koji se održavao u Zadru, priredio gradonačelnik Božidar Kalmeta.

Švedsko izaslanstvo svoje je odbijanje obrazložilo tvrdnjama da je zadarski gradonačelnik "nacionalist i eksponent HDZ-ove mračne politike" te da u gradskoj vijećnici drži "sliku ratnog zločinca Ante Gotovine".

Sinka i Herman podsjetili su da je na skupu Studentske organizacije Europske pučke stranke sudjelovalo 35 izaslanstava, od kojih su 34 osudila postupak švedskih kolega.

Sinka je rekao da će ta udruga poduzeti mjere protiv švedskog izaslanstva, ne objasnivši koje.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve studentske organizacije s pozivom za skup dobivaju i detaljan program rada u kojemu je naznačeno tko će biti predavači i s kim će se sve susresti. Švedsko izaslanstvo moglo je na vrijeme uložiti prigovor, ali to nije učinilo, rekao je Sinka.

Sinka i Herman su rekli kako je "zanimljivo da švedski studenti nisu odbili današnji izlet na Kornate koji je također za sudionike skupa organizirao gradonačelnik Kalmeta, ali isto tako nisu se bunili kada ih je prije nekoliko dana u Zagrebu primio predsjednik HDZ-a Ivo Sanader".

(Hina) ima ln

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara