Čelnici SDP-a i HSS-a završavaju pregovore o izbornoj koaliciji

Pregovarački timovi SDPa i HSSa danas u središnjici SDPa obavljaju završne pregovore oko zajedničkog izlaska na lokalne izbore iduće godine, a ti bi pregovori uskoro trebali rezultirati i potpisivanjem koalicijskog sporazuma između tih dviju stranaka.

Ni iz SDP-a niti iz HSS-a nisu se poslijepodne mogle dobiti informacije o tijeku današnjih pregovora te jesu li donijete kakve odluke, posebno oko nositelja koalicijskih lista po županijama te redoslijedu na listama, kao i kada bi predsjednici stranaka trebali i službeno potpisati koalicijski sporazum.

Neslužbeno se doznaje da se pregovori primiču samom kraju, te da bi se čelnici dviju stranaka trebali naći i idućeg tjedna.

Prema ranijim najavama iz obje stranke, Ivica Račan i Zlatko Tomčić sporazum o prijeizbornoj i poslijeizbornoj koaliciji trebali bi potpisati do kraja ovoga mjeseca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Naime, prošireno Predsjedništvo HSS-a prije dva tjedna je potvrdilo nacrt koalicijskog sporazuma s SDP-om čime je otvoren put potpisivanju tog dokumenta.

Zadovoljstvo nacrtom sporazuma izrazili su i SDP-ovci, najavljujući da bi se do kraja listopada trebala otkloniti sva preostala otvorena pitanja kako bi nacrt sporazuma mogao ići na verifikaciju u središnja stranačka tijela.

No prije samog čina potpisivanja sporazuma SDP i HSS prethodno se trebaju usuglasiti oko aneksa sporazuma kojim bi se trebalo precizno utvrditi tko će biti nositelji koalicijskih lista po županijama i Gradu Zagrebu.

(Hina) xtr ysšh

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara