Čelnik Petrinje o azilantima: Unuci me pitaju: "Deda, dovodiš li mudžahedine?"

Čelnik Petrinje o azilantima: Unuci me pitaju: "Deda, dovodiš li mudžahedine?"
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

GRADONAČELNIK Petrinje Darinko Dumbović izjavio je novinarima da je Grad odbio zahtjev MUP-a za građevinsku dozvolu za prihvatni centar za azilante u nekadašnjem prognaničkom naselju Maloj Gorici te je istaknuo kako se na području Petrinje ne može graditi nešto što nije prihvatljivo za grad.

Rekao je kako "on osobno nema ništa protivf nikoga" i dodao kako je petrinja otvoreni grad.

"No, problem je u tome što im nam kažu da će netko doći k nama, a tko, zašto i koliko će ostati, ništa o tome ne znamo", dodao je. 

Prepričao je razgovor s unucima.

"Moja slika je izašla na svim portalima sa slikom mudžahedina. Mene su unuci pitali: 'Deda, jel' ti to dovodiš mudžahedine?' To za mene nije prihvatljivo jer se stvara slika da o prognanicima u Petrinji odlučuje gradonačelnik, a ne odlučuje ama baš ništa", rekao je novinarima gradonačelnik Dumbović. 

Istaknuo je kako želi da o izgradnji prihvatilišta za azilante na području Petrinje odluče Petrinjci, da se njih pita.

"Petrinja je u Domovinskom ratu platila golemu cijenu i nećemo nikome dopustiti da se prema našem gradu vodi politika 'daleko od oka, daleko od srca', da netko po karti pokaže prstom i kaže: tu će biti prognaničko naselje, bez da se nas pita. Nas Petrinjce treba se pitati o tome", zaključio je Darinko Dumbović.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara