Čelnik sindikata liječnika 40-postotnu invalidnost zaradio padom iz sanitetskog vozila

ČELNIK Hrvatskog liječničkog sindikata dr. Ivica Babić dobio je 40 posto ratne vojne invalidnosti i to zbog činjenice da se 1992. godine poskliznuo kad je izlazio iz sanitetskog vozila.

U to doba je bio pripadnik 127. virovitičke brigade, a u ratu je ukupno proveo godinu dana. Pri padu iz sanitetskog vozila udario je licem o pod. Od tada ga navodno boli kralježnica, slabije vidi i vrti mu se u glavi.

Babić nije bio zadovoljan dodijeljenim postotkom invalidnosti pa je 1996. godine podnio zahtjev za utvrđivanje novog postotka. 24sata posjeduju dokumente koji pokazuju kako je njegov zahtjev ipak odbijen.

Zamoljen za komentar, novinarima 24sata rekao je kako ima važan sastanak koji će dugo trajati iako je bila nedjelja popodne. Kasnije se više nije javljao na telefon.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema pravilniku o utvrđivanju postotka invalidnosti, čovjek s amputiranim svim prstima na jednoj nozi primjerice ima pravo na 20–30 posto, a čovjek bez oka na 50 posto.

Umirovljeni branitelj i invalid Domovinskog rata Luka Zeba u ratu je bio ranjavan nekoliko puta, a službeno je prijavio samo dva puta. Zbog jednog ranjavanja, kad ga je snajper pogodio u vrat, bio je operiran šest puta. U ratu je bio od prvog do zadnjeg dana i dobio je 50 posto invalidnosti.

"Dok smo ratovali, ginuli i bili sakaćeni, kojekakvi muljatori su u zaleđu temeljito skupljali papire i postajali invalidi. To, zapravo, nisu lažni invalidi, nego kriminalci i ološ koji samo čini štetu pravim invalidima i našoj državi." – rekao je za 24sata Zeba dodavši kako imamo više generala i viših časnika nego Kinezi.

I branitelj Tomica Bahlen, koji u nozi ima geler i kojem je cijela lijeva strana stradala, je dobio tek 20 posto invalidnosti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara