Čestitka za Valentinovo mladih republikanaca: "Moja ljubav prema tebi gori kao 6.000 Židova"

Čestitka za Valentinovo mladih republikanaca: "Moja ljubav prema tebi gori kao 6.000 Židova"

Screenshot, Video:YouTube

NA JEDNOM događaju na Sveučilištu Central Michigan, grupa sveučilišnih republikanaca je podijelila poklon vrećice koje su sadržavale uznemirujuću čestitku za Valentinovo.

Na čestitci je prikazan lik Adolfa Hitlera koji je spojen s porukom za Valentinovo koja kaže: "My love 4 u burns like 6,000 Jews" ili u prijevodu "Moja ljubav za tobom gori kao 6.000 Židova"

Navodno je bila potpisana i sa "XOXO, Courtney"

Mladi republikanci su se ispričali

Čestitku je prijavila Madison Rodriguez, čija je prijateljica dobila čestitku s anti-semitskom porukom.

Kako prenosi BBC, ne zna se tko je izradio čestitku, a mladi republikanci su se ispričali za taj događaj. Rekli su kako je jedna neprikladna čestitka za Valentinovo dospjela u poklon vrećice bez njihovog znanja. Naveli su kako ne podržavaju retoriku anti-semitizma i ispričali se svima koje je čestitka uvrijedila.

Uprava sveučilišta je izrazila svoje duboko razočaranje ovim incidentom:

"Ovo ne predstavlja našu zajednicu. Tako uvredljiv, bolan jezik je neprihvatljiv i nije u skladu s našim vrijednostima i standardima iako je zaštićen prvim amandmanom.

Organiziran prosvjed

Studenti sveučilišta su organizirali prosvjed protiv govora mržnje nakon što su podijeljene sporne čestitke, dok je predsjednica udruge republikanaca sa sveučilišta izjavila kako čestitka nije napravljena od nule, nego da je isprintana sa sajta koji nudi memeove za Valentinovo:

"Iako je neprikladno, želim naglasiti kako čestitka nije napravljena od nule. Želim razjasniti da je oni sami nisu napravili," rekla je Mackenzie Flynn.


Grupa za Židovske studente na kampusu je izjavila kako je jako zabrinuta i razočarana. Obećali su kako će surađivati sa sveučilištem kako bi osigurali da se svi Židovski studenti osjećaju sigurno i dobrodošlo na kampusu, te kako će se potruditi da se ovakvi incidenti ne ponove.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara