Čestitke premijera Sanadera za Božić po julijanskom kalendaru

PREDSJEDNIK hrvatske Vlade Ivo Sanader uputio je danas čestitku svim vjernicima koji blagdan Isusova rođenja slave prema Julijanskom kalendaru, a božićnu čestitku poslao je i mitropolitu zagrebačko ljubljanskom i cijele Italije Jovanu Pavloviću.

"Svim hrvatskim građanima pravoslavne vjeroispovijedi čestitam Božić i izražavam iskrenu nadu da će Božić, kao i dani i godine pred nama biti vrijeme razumijevanja i ljubavi prema bližnjem. Pozivam sve koji sudjeluju u oblikovanju svakodnevnog života, da ih vodi nesebičnost i nastojanje da se poboljša život svakoga čovjeka. Vlada Republike Hrvatske vodit će o tome posebnu brigu.

Neka svatko od nas u sebi, u svojoj obitelji, u svojoj zajednici, razmisli što može učiniti kako bi olakšao teret svakodnevice svojim bližnjima i poboljšao društvo u kojem živi.

Svima želim dobro zdravlje, mir i sreću.

Mir Božji, Hristos se rodi", stoji u čestitki premijera Sanadera vjernicima koji Božić slave po Julijanskom kalendaru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U božićnoj čestitki premijera Sanadera mitropolitu zagrebačko - ljubljanskom i cijele Italije Jovanu Pavloviću premijer Sanader stoji:

"Vaše Visoko Preosveštenstvo,

u ovim blagdanskim danima, dobro je podsjetiti se kako je blagdan novorođenog Krista blagdan ljubavi i vjere da pred svim životnim nepogodama i nedaćama u njemu imamo nadu i utočište.

Od srca Vam želim da Vas njegovo otajstvo dotakne svojom božanskom rukom i donese vam mir, zdravlje i svaku pomoć u duhovnom vođenju naroda, potičući ga na istinu, pravdu i mir, na put osvijetljen ljubavlju i suradnjom, na svijet u kojem se riječi ne razilaze s djelima.

Mir Božji - Hristos se rodi!

Uz iskrene čestitke i želje za dobrim zdravljem."
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara