Chavez Obami: Kad bih se mogao kandidirati u SAD-u, pomeo bi te na sljedećim izborima

Foto: AFP

"OBAMA, ti si razočaranje za sve Afroamerikance i siromašne u svojoj zemlji. A nas ostavi na miru", poručio je preko venecuelanske televizije neuništivi Hugo Chavez američkom predsjedniku, nakon što je ovaj u intervjuu za list "Universal" kritizirao vanjsku politiku Venezuele.

Obama je u jučerašnjem intervjuu kazao da je Venecuela ponosno i suverena nacija, ali da "veze Caracasa sa Iranom i Kubom ne koriste interesima Venecuele i njenog naroda". "U svim zemljama u regiji želimo vidjeti slobodne i poštene izbore. Nažalost, venecuelanska vlada je više zainteresirana za ideološke bitke iz prošlosti nego na gledanje u budućnost", kazao je Obama.

"Obama, gledaj svoja posla i usredotoči se na vladavinu u svojoj zemlji koju si pretvorio u katastrofu. Iznevjerio si očekivanja svih onih koji su vjerovali u tebe. Kad bih ja mogao biti kandidat u SAD-u, počistio bih te na sljedećim izborima", prenosi AFP Chavezov odgovor.

Nažalost, Chavez i Obama će se ipak dogodine natjecati svatko na svojim izborima, iako bi definitivno bilo zanimljivo vidjeti njihov direktan politički sraz.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara