Chavez proslavio 57. rođendan i najavio kako će vlast napustiti tek 2031. godine

Foto: AFP

HUGO Chavez, osebujni venecuelanski predsjednik, na sebi je svojstven način proslavio 57. rođendan. Unatoč činjenici da se još uvijek bori s rakom i da ga očekuju mjeseci kemoterapije, Chavez je smogao dovoljno snage da s balkona pozdravi okupljeno mnoštvo, te uz pjesmu i ples ponudi nekoliko zanimljivih političkih najava.

Chavez je, umotan u venecuelansku zastavu, najavio kako će sljedećih nekoliko mjeseci za njega biti teški i prevrtljivi, jer ide na kemoterapiju, ali da će nastaviti izvršavati svoje funkcije te će se vratiti još bolji i jači, "unatoč tome što neće imati kose". Bez obzira na okolnosti, sve je izgledalo kao tipična predizborna kampanja.

Na čelu Venecuele od 1999. godine

"Dogodine ću opet pobijediti na predsjedničkim izborima. Snaga i jedinstvo! Pucam na deset milijuna glasova", slavodobitno je ustvrdio Chavez. Zatim je malo zaplesao sa svojom kćerkom i odaslao nekoliko poljubaca prema publici.

"Svi vas pozivam i na proslavu mog 77. rođendana. Prije sam kazao kako ću s vlasti otići 2021. godine. E pa ne idem nikamo 2021. godine. Možda 2031. godine", hrabro je za kraj prognozirao Chavez, koji je na čelu države od 1999. godine.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara