Chavezovi pristaše negiraju da ima rak: Prestanite sanjati da će predsjednik umrijeti

Foto: AFP

PRISTAŠE venecuelanskog predsjednika Huga Chaveza negirale su insinuacije da ima rak, te su poručile njegovim oponentima da "prestanu sanjati" o njegovoj smrti.

Chavez je u bolnici završio 10. lipnja, tijekom službenog posjeta Kubi. Inače vrlo glasan i čest govornik, otad je bio prilično tih, pa su se pojavile glasine da je u kritičnom stanju. Najčešće se spominjao rak prostate. Takvu je teoriju iznio El Nuevo Herald, dnevna novina na španjolskoj jeziku koja izlazi u Miamiju. Oni su jučer javili kako je Chavezovo stanje nakon operacije kritično, ali stabilno. Wikileaks Argentina otišao je korak dalje i na Twitteru objavio da je Chavez na Kubi umro od srčanog udara.

Chavezovi suradnici otklonili su sve navode kao glupa nagađanja. Temir Porras, zamjenik ministra vanjskih poslova, kazao je da se predsjednik dobro oporavlja od operacije i da bi već sljedećeg tjedna trebao sudjelovati na regionalnom summitu.

"Njegovi neprijatelji bi trebali prestati sanjati, a njegovi prijatelji prestati brinuti", kazao je Porras. Dodao je i kako je jedini rak koji je metastazirao onaj u Miami Heraldu i ostalim desničarskim tiskovinama.

Američke obavještajne službe, na koje se pri svojim navodima pozvao i El Nuevo Herald, javljaju kako uistinu ne znaju ništa o Chavezovom stanju i nemaju relevantnih informacija, piše Guardian.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara