Velike gužve na cestama, na izlaz iz Hrvatske se čeka pet sati, evo kakvo je stanje

Velike gužve na cestama, na izlaz iz Hrvatske se čeka pet sati, evo kakvo je stanje
Foto: Hina

ZBOG prometne nesreće u mjestu Grubine, na državnoj cesti Trilj-Imotski, promet je obustavljen i preusmjerava se lokalnim prometnicama, kod postaje Lučko kolona je duga oko dva kilometra, izvijestio je poslijepodne Hrvatski autoklub (HAK).

Pojačan je promet na cestama prema moru i prema unutrašnjosti. Na pojedinim dionicama autocesta - u blizini odmorišta, kod ulaza ili izlaza s autocesta, na prilazima turističkim središtima, na nekim graničnim prijelazima povremeno se vozi uz kraće zastoje.

No, negdje su gužve i znatno veće.

Kod naplatih postaja Lučko na izlasku s autoceste, Zagreb-Split-Ploče, u smjeru Zagreba, kolona vozila duga je oko dva kilometra. Kolona vozila kod čvora Zagvozd na izlasku s autoceste duga je oko 600 metara.

Šest kilometara duga kolona na izlazu

Na autocesti Zagreb-Macelj, kolona vozila kod naplatnih postaja Trakošćan u smjeru GP-a Macelj duga je oko šest kilometara. Kako kaže HAK-ova karta ažurirana u 16:35, na ovom se graničnom prijelazu čeka do pet sati.

Na autocesti Rupa-Diračje, na graničnom prijelazu Rupa u smjeru Slovenije, kolona je dugačka oko jedan kilometar. 

Pojačan je priljev vozila u trajektnim pristaništima prema sjeverno i srednjodalmatinskim otocima.

U splitskoj Zračnoj i Trajektnoj luci za ovu sezonu rekordnih 90.000 putnika, ali puno manje nego lani

U splitskoj zračnoj i trajektnoj luci ovaj će vikend prometovati oko 90.000 putnika, što je najmasovniji promet tijekom jednog vikenda ove godine.

"Ovaj vikend imamo najavljenih 165 slijetanja i isto toliko uzlijetanja zrakoplova koji će u oba smjera prevesti više od 30.000 putnika  što je rekordan ovogodišnji vikend promet", rekao je za Hinu Mate Melvan, voditelj Službe za prihvat i otpreme u splitskoj Zračnoj luci.

Po njegovim riječima promet putnika prvog vikenda u kolovozu je oko 35 posto u usporedbi s lanjskim prvim vikendom u kolovozu.

"U prvih sedam mjeseci ove godine ostvarili smo promet oko 277.000 putnika, a u kolovozu očekujemo promet oko 150.000 putnika, a to govori o porastu prometa s kojim smo mi zadovoljni s obzirom na okolnosti pandemije koronavirusa", rekao je Melvan. Očekuje kako bi i sljedeći vikend promet putnika u splitskoj zračnoj luci trebao biti sličan ovome.

"Prva dva vikenda u kolovozu su srce sezone", rekao je. Dodao je kako je splitska Zračna luka zrakoplovnim linijama povezana sa 60 destinacija diljem svijeta.

Voditeljica Jadrolinijine agencije u Splitu Jelena Ivulić je za Hinu rekla kako prometna gužva u splitskoj Trajektnoj luci ovog vikenda podsjeća na gužve ranijih godina kad nije bilo pandemije koronavirusa.

"Ovaj vikend će kroz splitsku Trajektnu luku prometovati oko 60.000 putnika i 14.000 vozila, što je oko 60 posto prometa u usporedbi s lanjskim prvim vikendom u kolovozu", rekla je Ivulić.

Po njezinim riječima, zbog pojačanog prometa putnika danas su uvedene tri izvanredne trajektne linije na relaciji Split-Supetar, a bude li potrebno, ovog vikenda bit će uvedeno još dodatnih linija.

Kazala je kako su najbrojniji putnici iz Njemačke, zatim slijede Austrijanci, Poljaci, Česi i Slovenci, a stiglo je i nešto Talijana.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara