Čini se da je uhićen napadač na srpskog povratnika kod Rijeke

Čini se da je uhićen napadač na srpskog povratnika kod Rijeke
Foto: Index

DAVOR BOŽINOVIĆ danas je novinarima kazao kako je rano jutros uhićena osoba koja se dovodi u vezu s napadom na 70-godišnjeg Dobrivoja Arsića, hrvatskog državljanina koji je 20. kolovoza u Viškovu ozlijeđen i vrijeđan po nacionalnoj osnovi.

"Vezano uz napad koji je prijavljen u Viškovu, policija je rano jutros uhitila osobu koju dovodi u vezu s napadom na građanina Republike Hrvatske prije dva dana", izjavio je Božinović, prenosi HRT.

Božinović je dodao kako je podneseno pet prekršajnih i jedna kaznena prijava zbog napada na Srbe u Đevrskama, a da o slučaju u Uzdolju, gdje su nepoznati napadači ozlijedili pet stanovnika srpske nacionalnosti, policija provodi istragu.

Iz PU primorsko-goranske Indexu su samo mogli potvrditi Božinovićevu izjavu o tome da je privedena osoba koju se dovodi u vezu s napadom. Više informacija poslat će medijima nakon što bude dovršena kriminalistička obrada.

Napadači su mu psovali "srpsku i četničku majku"

Podsjetimo, prije nekoliko dana u Viškovu je brutalno napadnut 70-godišnji Arsić. Iako je povod bio problem parkiranja ispred stambene zgrade, Arsić je, prije nego što je pretučen, izvrijeđan zato što je Srbin. Napadači su mu psovali "srpsku i četničku majku". Onda je udaren šakom u glavu i u prsa. Taj srpski povratnik ima 70 godina i invalid je.

"Oko 20 sati u utorak navečer stigao sam s kombijem iza zgrade gdje inače stalno parkiram u jednoj slijepoj ulici i jedno vozilo je bilo već stajalo tamo. Izašao sam iz kombija i tamo je u susjednoj zgradi na katu stajao jedan čovjek. Ja sam ga pitao zna li čiji je to auto, a on je rekao da ne zna i povukao se unutra. Neka djeca su se igrala vani i ja sam ih pitao znaju li čiji je auto.

Jedan dečko mi je kazao: 'Pa on je kod nas u gostima.' Pitao sam ga: 'A što ti je bio onaj čovjek?' A on kaže: 'Tata.' Dakle, u gostima mu je bio vlasnik vozila, a ne zna čiji je to auto. Pričekao sam još malo, on se opet pojavio i rekao sam mu da baci ključ da pomaknem malo auto, pa ću dati malome ključ. On ništa, brzo se vratio u stan. Ja sam čekao još malo vani, a dečko od tog vlasnika vozila je išao okolo i zvao "tata, tata", ali nitko se nije odazivao", ispričao je Arsić za Index.

"Nakon nekog vremena supruga me zove, kaže hitno trebaš pomaknuti auto. Rekao sam nema problema, sad ću. Uzeo sam ključeve, supruga se spremila i izašla sa mnom. Zanimljivo je da su me zvali po imenu i prezimenu. Otkud oni znaju da se ja zovem Dobrivoje Arsić? Ja nikad nisam s tim ljudima komunicirao niti znam bilo što o njima. Znači da je to sve bilo namješteno u režiji, da čekaju malo da padne mrak pa da izvedu cirkus. I onda malo poslije toga, čim smo supruga i ja sišli da idemo prema vozilu, tamo me je čekao taj vlasnik automobila i vlasnik stana i taj vlasnik automobila mi je rekao: 'Je*em ti srpsku majku, ubit ćemo te.' Nasrnuo je na mene i udario me u sljepoočnicu, poslije u rame, po grudima nekoliko puta... Ja sam rekao: Molim vas nemojte, operirao sam srce. A on je rekao: 'Neka, majku ti je*em, umri.' Poslije toga sam krenuo prema autu, a on me udario odozada po glavi. A ovaj vlasnik vozila, zamislite koje ironije, kaže vidite ove gore, a oni su se na terasi poredali kao da gledaju film, oni su nam kazali da si ga ti prvi udario", ispričao nam je jučer Arsić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara