Ciparski serijski ubojica žena i djece dobio sedam doživotnih, plakao na sudu

Ciparski serijski ubojica žena i djece dobio sedam doživotnih, plakao na sudu
Posljednja žrtva pronađena je 12. lipnja na dnu jednog jezera Foto: EPA

CIPARSKI Grk, vojni kapetan, osuđen je na sedam doživotnih kazni nakon što se izjasnio krivim za ubojstvo pet žena i dvoje djece u trogodišnjoj seriji ubojstava ženskih osoba koje je vrebao online.

Slučaj najtežih ubojstava u mirnodopskom razdoblju izazvao je užasnutost na otoku gdje su teški zločini rijetki, a ogorčenost javnosti zbog nedovoljnog angažmana u istrazi dovela je do ostavke ministra pravosuđa.

Nicos Metaxas (35) izjasnio se krivim po 12 točaka povezanih s ubojstvima s predumišljajem i otmicama sedam osoba koje su došle s Filipina, iz Rumunjske i Nepala. Dvije ubijene djevojčice, u dobi od šest i osam godina, bile su kćeri ubijenih žena. 

Kazna koju je sud odredio najstroža je u povijesti ciparskog pravosuđa.

Ubojica koji je na sebi imao pancirni prsluk pod jakom pratnjom doveden je u ponedjeljak u sudnicu u glavnome gradu Nikoziji, došavši bez odvjetnika.

Plakao na sudu

Briznuo je u plač dok je policija čitala optužnicu.

"Počinio sam odvratne zločine", rekao je izražavajući sućut obiteljima žrtava.

Počinitelj zločina razvedeni je otac dvoje djece. Žrtve je hvatao preko interneta. Žene koje je ubio radile su kao kućne pomoćnice, a nestale su između rujna 2016. i kolovoza 2018.

Zapovjednik policije dobio je otkaz, a ministar pravosuđa dao je ostavku nakon prosvjeda zbog traljave istrage koja nestanak žena nije shvatila ozbiljno jer su žene bile strankinje.

Prvu žrtvu potkraj travnja otkrio je turist koji je fotografirao rudarsko okno.

Zadnja žrtva, šestogodišnja djevojčica, pronađena je u jezeru 12. srpnja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara