"Civitas" u Zagrebu pokrenuo novinarsku radionicu za osnovnoškolce

LJETNI program Malih novinarskih radionica koje pohađa tridesetak učenika osnovnih škola s područja zagrebačkoga naselja Kajzerice, Osnovne škole "Ivan Goran Kovačić" iz sela Brda pokraj Petrinje, i prognaničkog naselja "Dumača" kod Petrinje, počeo je danas u Zagrebu.

Radionice se održavaju u prostorijama Župe Kajzerica u organizaciji "Civitasa", udruge za medijsko promicanje civilnoga društva. Vode ih profesionalni novinari u suradnji sa školskim psiholozima i pedagozima, uz potporu Ministarstva prosvjete i športa te Ministarstva zdravstva.

Učenici su pokazali veliko zanimanje za radionice, izjavila je voditeljica Zvjezdana Stančić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Danas je na programu bilo grafičko oblikavanje dnevnih novina, te osvrt na sadržaj novina u kojemu su učenici zamjerili da ima previše političkih sadržaja, a premalo o djeci i za djecu, rekla je Stančić.

U dva mjeseca polaznici će učiti o raznolikosti novinskih oblika, intervjuirat će osobe iz javnog života, učiti o etici u novinarstavu i posjetiti redakcije radija i dnevnih novina.

Najveću skupinu polaznika čine djeca prognaničkog naselja "Dumača" kod Petrinje, u kojemu su smješteni Hrvati iz kosovske enklave Letnice. Žive u kontejnerima, ispod minimuma stambenog standarda, odvojeni od okolnih naselja, u uvjetima geta, rekla je Zvjezdana Stančić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara