Članovi HDZ-a, saborski zastupnici i prijatelji odali počast Ivi Baici

ČLANOVI Hrvatske demokratske zajednice, saborski zastupnici i prijatelji na današnjoj su se komemoraciji u središnjici HDZ-a oprostili od svog člana, kolege i prijatelja Ive Baice koji je poginuo u prometnoj nesreći.

Komemoraciji je bilo nazočno izaslanstvo Hrvatskog sabora na čelu s predsjednikom Sabora Zlatkom Tomčićem.

Spominjući se Ive Baice, predsjednik HDZ-a Ivo Sanader rekao je da je stranka ostala bez dragog prijatelja i suradnika, a u Baičinom rodnom Šibeniku i cijeloj Hrvatskoj duboka praznina.

Profesionalnim radom i političkim životom kao član HDZ-a Ivo Baica širio je optimizam i nadu, a ostvarenje svojih političkih ideala našao je upravo u HDZ-u i postao jedan od njezinih istaknutijih članova. Vodeći se načelima poštenja i dobrobiti hrvatskog naroda i svih građana Hrvatske svojoj je domovini i njezinim ljudima služio sve do trenutka kad ga je sudbina otrgla od prolaznosti, rekao je Sanader.

Ivo Baica bio je priznat u svojemu Šibeniku i Šibensko-kninskoj županiji. U osvit velikih političkih promjena u kojima je Hrvatska izborila samostalnost, uspostavila demokratski poredak i postala punopravnom članicom zajednice međunarodno priznatih država, Baica je znao prepoznati važnost trenutka i svojim plemenitim srcem potpuno se predao borbi za hrvatsku slobodu i uspostavi takve Hrvatske koja je bila čežnja brojnih naraštaja, kazao je Sanader.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Baica je bio aktivni i istaknuti sudionik Domovinskog rata. Šibenik, koji je uspješno obranjen od velikosrpske agresije, u svojim je redovima imao Ivu Baicu koji je izgarao za Hrvatsku i novo vrijeme: samostalnu, demokratsku i ravnopravnu u zajednici demokratskih zemalja. Iznenadnom smrću prekinut je sav njegov zanos i energija koju je prenosio na svoje prijatelje i suradnike, kazao je Sanader na komemoraciji Ivi Baici.

Baica je bio vijećnik Skupštine općine Šibenik od 1990. do 1993., predsjednikom Gradskog odbora HDZ-a postao je 1993., a na toj je dužnosti proveo dva mandata. Bio je i član HDZ-ova šibenskog županijskog odbora, a zatim i njegov potpredsjednik. Od 1998. do 2002. bio je predsjednikom HDZ-ova šibensko-kninskog županijskog odbora te član Glavnog i Središnjeg HDZ-ova odbora. Od 2000. do tragične smrti bio je zastupnik u Hrvatskom saboru.

Ivo Baica (50) poginuo je u teškoj prometnoj nesreći koja se u nedjelju 1. lipnja dogodila na državnoj cesti Gračac-Obrovac.

Bit će pokopan danas u 18 sati na groblju Svete Ane u Šibeniku.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara