Čobanković mrtav ozbiljan: Kruh nije poskupio, prosvjeduju dva-tri tipa

Foto: Nikola Vilić, Jadran Babić/Cropix

MINISTAR Petar Čobanković boravi u Splitu na sajmu GAST. Novinari su ga pitali da komentira poskupljenje kruha u Slavoniji za 20 posto.

Vlada brine o zakonitosti, ne o cijenama?!

"Ma nije to kruh poskupio, nego se radi o korekciji cijena. Možete pogledati, negdje skuplje, negdje jeftinije, ali je bitno da je potrošač taj koji određuje gdje će i kod koga kupovati kruh. Pa živimo u tržišnoj ekonomiji. Ne može država regulirati cijene. Mi samo moramo voditi računa je li nešto zakonito", ispalio je ministar Čobanković.

Čobanković u klinču s Kerumom

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Našao se na meti gradonačelnika Keruma, koji prigovara da je država zamrznula sve infrastrukturne projekte u Dalmaciji, da se ne ulaže i da se tako ne može naprijed. Zna Kerum i zašto je to. Pokupili su vlast nezavisni pa se HDZ-ovoj Vladi ne da ulagati. A da se krene naprijed trebalo bi, drži Kerum, jedno 500 milijuna eura. Pa neka Vlada da ako ima...

"Ma kakvi. Nema to veze. Da bi projekti bili pokrenuti, moraju se pripremiti", izvlačio se Čobanković...

Eto, nema poskupljenja kruha, a Čobanković ne vidi ni da netko demonstrira protiv Vlade. "To se skupe dva, tri tipa pa izazovu nerede...", komentirao je. Dodao je kako nema razloga da se poljoprivrednici opet pobune. "Tko se ne može baviti poljoprivredom, najbolje da se ostavi toga", zaključio je.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara