Čobanković: Rezultati HDZ-a u 5. izbornoj jedinici u skladu s očekivanjima

HDZ je osvojio u 5. izbornoj jedinici, koja obuhvaća Vukovarsko-srijemsku, Brodsko-posavsku i Požeško-slavonsku županiju, osam saborskih mandata što je u skladu s predizbornim očekivanjima HDZ-a, rekao je na današnjoj konferenciji za novinare prvi kandidat na listi stranke u toj izbornoj jedinici Petar Čobanković.

Govoreći o prvim potezima u Hrvatskom saboru, Čobanković je rekao kako zastupnici HDZ-a iz 5. izborne jedinice "od buduće vlade, koju će sastaviti predsjednik HDZ-a Ivo Sanader, neće tražiti ni manje ni više od onoga što im je pripalo po rezultatima izbora".

Među prvim zakonskim prijedlozima koji će doći pred novi saziv Sabora nalazit će se novi zakon o područjima od posebnog državnog interesa, a ne skrbi, kako se još uvijek zove taj zakon, rekao je Čobanković.

Opovrgnuo je podatke vukovarsko-srijemskog župana Nikole Šafera, člana HSS-a, po kojima je Vukovarsko-srijemska županija u prošloj godini po rastu dodane vrijednosti bila među prve tri hrvatske županije. "Stvarnost je nešto sasvim drukčije", rekao je Čobanković ustvrdivši kako Vukovarsko-srijemska županija i dalje zaostaje 30 posto za razvojem Hrvatske.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara