Ćorić o projektu na Srđu: Ministarstvo je zainteresirana strana u postupku

Ćorić o projektu na Srđu: Ministarstvo je zainteresirana strana u postupku
Foto: Hina

O NEPRAVOMOĆNOJ prvostupanjskoj presudi, kojom je odbijeno da se projekt na Srđu iznad Dubrovnika proglasi neprihvatljivim za okoliš, ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić rekao je kako je to Ministarstvo zainteresirana strana u postupku radi procjene utjecaja na okoliš.

Ćorić je rekao da je predstavnik Ministarstva na sudu branio poziciju Republike Hrvatske i da tu ne vidi ništa sporno.

Upravni sud u Splitu danas je donio prvostupanjsku nepravomoćnu presudu kojom je odbijena žalba Zelene akcije, građanske inicijative "Srđ je naš" i Društva arhitekata Dubrovnik da se zahvat projekta izgradnje sportsko-rekreacijskog centra s golfskim igralištem na platou Srđ ponad Dubrovnika, vrijedan više milijardi kuna, proglasi neprihvatljivim za okoliš. Spomenute organizacije zbog takvog su ishoda najavile žalbu višem sudu.

Ministar Ćorić je nakon Marčelja posjetio Omišalj na Krku, gdje će sudjelovati na konferenciji o plutajućem LNG terminalu.

Odgovarajući na pitanje o izostanku Ivane Maletić s liste za Europski parlament, ministar Ćorić je rekao da bi ona, koliko on zna, trebala biti članica Europskog revizorskog suda, da je tu vijest vidio jutros u medijima.

"Ona je sjajan ekonomist, izvrsna političarka, članica HDZ-a, koja, gdje god radila, u ovom slučaju na europskoj razini, može doprinijeti poziciji Hrvatske. Ako je to njena odluka, ja ju pozdravljam, želim joj svako dobro i sreću na toj poziciji", kazao je.

Na pitanje je li to bila njena odluka ili premijera Andreja Plenkovića, Ćorić je odgovorio da je, koliko je shvatio, to bila njezina ideja, a na upit je li riječ o micanju nepoćudnih, odgovorio je da "ne vidi niti jednu varijantu u kojoj bi Ivana Maletić bila nepoćudna".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara