Je li Ćorić postao uteg vladi? "To će procijeniti predsjednik stranke"

Je li Ćorić postao uteg vladi? "To će procijeniti predsjednik stranke"
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL

MINISTAR zaštite okoliša Tomislav Ćorić komentirao je na konferenciji za medije Nacionalnog stožera aferu Vjetroelektrane.

Kaže da je naslijedio ugovore

Na pitanje o mogućim revizijama državnih poticaja, Ćorić je rekao da sve treba ispitati. Kazao je da su neke odluke donesene za vrijeme prijašnje vlade.

"Neke odluke donesene su za vrijeme Milanovića, na to je utjecao Čačić, ja sam naslijedio te ugovore. Devijacije se trebaju otkloniti", odgovorio je Ćorić.

O šefu Hrvatske energetske regulatorne agencije

Komentirao je i smjenu Tomislava Jurekovića, čelnog čovjeka Hrvatske energetske regulatorne agencije, koji se također spominje u aferi.

"Imenovao ga je sabor 2014. na mandat od sedam godina, nemam nikakvih dokaza o njegovoj inkriminaciji. Kad budu podnesene kaznene prijave, onda ćemo o tome moći razgovarati. Nisam s njim ni bio u kontaktu", rekao je Ćorić.

Smatra kako nije dobro da se cijeli sustav obnovljivih izvora energije u Hrvatskoj preispituje.

"Uvjeti o otkupnim cijenama doneseni su u prijašnjim vladama", istaknuo je.

Je li Ćorić postao uteg?

Na pitanje je li on postao uteg vladi, s obzirom na to da je deblokirao projekt vjetroelektrana, odgovorio je: "To će procijeniti predsjednik stranke. Moj mandat je mojem predsjedniku svaki dan na raspolaganju. Kad bude mislio da ne trebam biti dio tima, poštovat ću njegovu odluku."

O tome je li premijer Plenković bio upoznat s dokumentima koje je potpisao, Ćorić je kazao da Plenkovića ne upoznaje na dnevnoj bazi s potpisima na različitim dokumentima koje daje.

"Premijer ne mora znati sve što se potpisuje", zaključio je Ćorić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara