ČOVIĆ SE NADA DA ĆE PAPA PODUPRIJETI I ULAZAK BIH U UNIJU

Hrvatski član bosanskohercegovačkog Predsjedništva Dragan Čović izrazio je u subotu vjerovanje da će papa Ivan Pavao II. podržati integraciju Bosne i Hercegovine u Europsku uniju jednako kao što je to učinio i za Hrvatsku tijekom svojeg stotog pastoralnog pohoda.

"Vjerujem da će nas pozvati, jednako tako, da postanemo dio velike europske obitelji, jer upravo kroz BiH se već doživljava i ta različitost, višekulturalnost. Bosna i Hercegovina je slika Europe", rekao je Čović u zajedničkom intervjuu dvjema entitetskim novinskim agencijama iz BiH.

Posjet poglavara Katoličke crkve Banjoj Luci najavljen je za 22. lipnja kada će Papa beatificirati katoličkog laika Ivana Merza.

Čović je rekao kako pozorno prati Papin 100. pastoralni pohod koji se upravo odvija u Hrvatskoj zbog čega će, vjeruje, biti nešto manje zanimanje za posjet Banjoj Luci.

"Iskreno bih bio presretan ako bi ovaj događaj pratilo iznad 50 tisuća ljudi. Biskup (franjo) Komarica misli da će biti oko 100 tisuća. Ima i optimističnih pogleda, ali treba uzeti u obzir udaljenost s koje ljudi moraju doći, vrijeme koje će biti pretoplo? a tu je objektivna okolnost da je Papa obišao čitavu ovu regiju od Osijeka, Čakovca do Dubrovnika 15 dana ranije", pojasnio je Čović.

Dodao je kako se sve priprema za Papin posjet privode kraju ustvrdivši kako će biti ispunjeni svi sigurnosni uvjeti.

"Ja duboko vjerujem da će se svi oni koji dođu taj dan i tih dana u Banju Luku, osjećati sigurno i da će napustiti misno slavlje i proglašenje Ivana Merza blaženim uistinu u takvom duhu", rekao je Čović.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara