Crkva opet brije: Zakon o diskriminaciji ministrice Kosor je opasan jer ga su ga radile radikalne "homoseksualne i ženske udruge"

CRKVA u Hrvata oštro je protiv novog prijedloga Zakona o suzbijanju diskriminacije kojeg predlaže ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranke Kosor jer ga je, između ostalog, radila zajedno "s manjinskim radikalnim udrugama kao što su Iskorak, Kontra, Ženska mreža, Babe i slično". Crkva, kroz komentar glavnog urednika Glasa Koncila don Ivana Miklenića zamjera kako u pripremi ovog zakona vjerske zajednice nisu ni bile upoznate s njim.

"Sudjelovanje spomenutih udruga u pripremi nacrta toga zakona otkriva da je pristup diskriminaciji u tom nacrtu zakona ideološki, da se kroz taj zakon hrvatskom društvu želi nametnuti, umjesto kršćanske antropologije koja je univerzalistička, antropološka ideologija tih radikalnih manjinskih skupina", stoji u komentaru, a Zakon o suzbijanju diskriminacije, nazivaju i "opasnim zakonom" koji je nepotreban hrvatskom društvu. Štoviše, zakon Crkva proglašava kukavičjem jajetom.

Kula Babilonska koju Bog neće dopustiti

"U hrvatskoj javnosti od predstavnika tih manjinskih homoseksualnih udruga, a nažalost i od pravobraniteljice za djecu, moglo čuti da čak pozitivan, afirmativan govor o braku predstavlja diskriminaciju istospolnih i izvanbračnih zajednica te djece čiji roditelji nisu u braku, a bude li usvojen taj zakon, mogla bi se otvoriti mogućnost za kažnjavanje osoba koje budu postupale po drugačijem uvjerenju", smatra Crkva koja misli da će se ovim Zakonom promovirati nove ideološke povlaštene skupine. Crkva u novom zakonu prepoznaje i biblijske motive kao što je gradnja "Kule babilonske koju Bog neće dopustiti"

"Ekstremni je liberalizam i individualizam - ideologije koje pripremaju teren za hegemoniju globalizma koji ima krajnji cilj ukloniti sve razlike rasne, nacionalne, kulturne, osobne i unificirati čovječanstvo da bi povlašteni njime gospodarili", podsjeća Crkva nastupajući oštro protiv Zakona o diskriminaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zastupnici u Hrvatskom saboru pred velikim su ispitom: Hoće li preuzeti odgovornost, ispraviti svoj dosadašnji propust i odbaciti postojeći vrlo opasan i Hrvatskoj nepotreban prijedlog Zakona o suzbijanju diskriminacije?", stoji na kraju komentara.

Sodoma i Gomora

Prema dosadašnjim najavama iz Vlade, novi Zakon o suzbijanju diskriminacije nadovezuje se na postojeće odredbe iz Ustava te će uvesti kažnjavanje i zbog diskriminacije na osnovi fizičkog izgleda, rodnog identiteta te genetskog naslijeđa. Potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor istaknula je, nedavno predstavljajući zakon, kako na temelju tog zakona žrtva diskriminacije može podići tužbu za utvrđivanje diskriminacije, ali i za uklanjanje štete te utvrđivanje nematerijalne štete.

Za provedbu toga zakona, kao središnje tijelo, određen je Ured pučkog pravobranitelja koji će u borbi protiv svih vrsta diskriminacije imati vrlo široke ovlasti. Također će se osigurati zaštita žrtvama diskriminacije i svim osobama koje su nazočile ili prijavile diskriminaciju. Zakon je nedavno prošao u prvo čitanje u Saboru, a Vlada Iva Sanadera uputila ga je u hitnu proceduru.

Prema svemu sudeći prijeti nam Sodoma i Gomora, ako pitate Crkvu.

I.Ć.
Foto: Glas Koncila/Arhiva

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara