Crkvenac: Ministarstvo financija nije oprostilo porezni dug OTV-u

Ministar financija Mato Crkvenac danas je u saborskom ´aktualnom prijepodnevu´ opovrgnuo napise da je Otvorenoj televiziji (OTV) oprošten porezni dug od oko 1,7 milijuna kuna.

Marina Jurjevića (SDP) zanimalo je jesu li točni napisi u tjedniku ´Nacional´ o oprostu duga OTV-u, a Crkvenac je to opovrgnuo.

Potpredsjednik Vlade Goran Granić potvrdio je da transkripti pokojnog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana, unatoč zakonskoj obvezi još nisu pohranjeni u Hrvatski državni arhiv i to zbog tehničkih poteškoća.

Ante Beljo (HDZ) upitao je gdje se sada nalazi ta dokumentacija, te optužio Vladu da će Hrvatsku pretvoriti u prvu zemlju koja nema državne tajne, te jer je dostavom te dokumentacije haaškom tužiteljstvu ´izručila Haagu hrvatski suverenitet´.

Granić je odgovorio da je Vlada ovlaštena s dokumenata skidati oznaku državne tajne, posebno pod opravdanim razlozima kao što je zahtjev haškog tužiteljstva za potrebe istrage.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
´Nema nikakvog pravnog spora da Vlada za potrebe istrage stavi na raspolaganje te dokumente haaškom tužiteljstvu´, kazao je Granić.

Izvijestio je da su dokumentaciju dijelom preuzeli bivši v.d. predsjednika HDZ-a Vladimir Šeks i sin pokojnog predsjednika Miroslav Tuđman, dok je dio ostao u Uredu Predsjednika.

Sabor je danas u svom radu imao i jednu novost.

Naime, na završetku ´aktualnog prijepodneva´ pročitane su obveze koje Vlada nije ispunila prema zastupnicima.

Vlada je pozvana da u roku osam dana odgovori na ranije zastupničke upite Ive Lončara (NZ), Marijane Petir (HSS) i Ljube Ćesića-Rojsa (HDZ).

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara