KORONAVIRUS

Crna Gora zabranila letove prema sjeveru Italije

Crna Gora zabranila letove prema sjeveru Italije
Ilustracija: EPA

CRNOGORSKE zdravstvene vlasti od danas su privremeno zabranile letove iz Crne Gore prema sjeveru Italije radi sprečavanja širenja koronavirusa.

"Zbog trenutne epidemiološke situacije koja vlada na sjeveru Italije, Ministarstvo zdravlja je donijelo odluku o privremenoj zabrani putovanja iz Crne Gore ka sjeveru Italije i obrnuto. Naredba se donosi radi sprečavanja unošenja zaraznih bolesti u Crnu Goru, suzbijanja i prenošenja u druge zemlje", priopćeno je iz Ministarstva.

Radi se o letovima za Bolognu i Milano, za koje iz podgoričke zračne luke redovito lete niskobudžetne kompanije WizzAir i Ryanair.

Navodi se da se radi o preventivnoj mjeri koja je donesena na prijedlog Instituta za javno zdravlje Crne Gore, koje je procijenilo da zrakoplovima iz Bologne i Milana "dolazi velik broj putnika i mogućnost unosa virusa u Crnu Goru je velika''.

Letovi prekinuti do travnja

Iz Crne Gore prema Italiji prometuju četiri kompanije: Montenegro Airlines, Alitalia, WizzAir i Ryanair, koje lete prema Milanu, Bologni i Rimu.

Letovi prema talijanskoj prijestolnici, kako je priopćeno, nisu zabranjeni, ali putnike koji doputuju u Crnu Goru iz Rima stavljaju pod zdravstveni nadzor, prije svega zbog vezanih letova s drugim europskim centrima.  

"Molimo putnike koji putuju iz pravca Milana, konekcijama preko Rima, Budimpešte ili Tirane, da se obvezno jave graničnoj policiji ili sanitarnoj inspekciji da ih se stavi pod zdravstveni nadzor'', apelirala je glavna sanitarna inspektorica Crne Gore Višnja Orban.

Aviokompanija WizzAir priopćila je da su letovi za Milano prekinuti do 2. travnja. 

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara