Crna statistika Jadranke Kosor: U mandatu vojsku nezaposlenih povećala za 50 tisuća ljudi

Foto: Damjan Tadić / Cropix

KADA je Jadranka Kosor u srpnju 2009. godine naslijedila čelo Vlade od Ive Sanadera u Hrvatskoj je bilo 248.586 nezaposlenih ljudi. Na kraju prošlog mjeseca prema evidenciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje bilo je 302.080 nezaposlenih.

Prema tome se može zaključiti kako je Vlada Jadranke Kosor u dvije godine i četiri mjeseca vladavine "vojsku nezaposlenih" povećala za 53.494 ljudi. Državni zavod za statistiku je danas objavio kako je stopa registrirane nezaposlenosti za studeni bila 17,9 posto što je za 0,5 posto više nego što je bilo u listopadu. Na početku mandata Jadranke Kosor, u srpnju 2009. godine, stopa registrirane nezaposlenosti je iznosila 14 posto. Znači da je njezina Vlada povećala stopu registrirane nezaposlenosti za 3,9 posto.

Ono što bi možda moglo utješiti premijerku je što je u 12 mjeseci ipak uspjela spustiti stopu registrirane nezaposlenost za mizernih 0,4 posto. U studenom ove godine je bilo 8.228 više nezaposlenih nego mjesec dana ranije, dok ih je u odnosu na studeni bili 10.270 manje. Šest predizbornih mjeseci je Kosoričina Vlada uspjela držati nezaposlenost ispod 300 tisuća ljudi. Veljača je bila daleko najgori mjesec po broju nezaposlenih sa čak 336 tisuća ljudi na burzi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara