Crnogorska oporba planira prekinuti sjednicu na kojoj će se glasati o povjerenju Đukanovićevoj vladi

Crnogorska oporba planira prekinuti sjednicu na kojoj će se glasati o povjerenju Đukanovićevoj vladi

Screenshot: HRT

CRNOGORSKI oporbeni savez Demokratski front (DF) planira krajem mjeseca, kada se u crnogorskom parlamentu bude vodila rasprava o povjerenju vladi premijera Mila Đukanovića, organizirati prosvjed ispred zgrade Skupštine, a razmatra i mogućnost “kosovskog scenarija”, odnosno ometanja ili potpunog prekida rasprave.

Kako prenose u četvrtak podgorički mediji, čelnici Fronta planiraju 25. siječnja s platoa ispred Skupštine zatražiti od oporbe napuštanje parlamenta i pozvati na formiranje prijelazne vlade.
Izvori iz DF-a navode da se razmatra i mogućnost da njeni zastupnici uđu u Skupštinu i onemoguće održavanje sjednice o povjerenju vladi.

"Zasad je sigurno da ćemo pozvati građane da se okupe ispred parlamenta i traže bojkot i formiranje prijelazne vlade. Iz Nove srpske demokracije neformalno je predlagano i da se uđe u skupštinsku dvoranu i prekine sjednica, ali će konačna odluka biti donesena na sjednici Predsjedništva DF-a, koja će biti održana do kraja tjedna“, kazao je jedan od čelnika DF-a podgoričkom dnevniku Vijesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na inicijativu premijera Mila Đukanovića, crnogorska vlada zatražila je parlamentarnu raspravu o povjerenju vladi. Odlučeno je to bude na prvom ovogodišnjem zasjedanju 25. siječnja.

Đukanović očekuje izglasavanje povjerenja

Nakon brojnih uličnih prosvjeda dijela oporbe i zahtjeva za formiranje prijelazne vlade, premijer Đukanović je krajem prosinca sve iznenadio inicijativom da se u Skupštini Crne Gore razgovara o povjerenju njegovu kabinetu.

"Osigurali smo konsolidaciju javnih financija, kontinuirani gospodarski rast tijekom prethodne tri godine, početak realizacije najvrjednijih investicija, osigurali smo pozivnicu za NATO i kvalitetan i dinamičan proces pridruživanja Europskoj uniji (EU) i na samo nekoliko mjeseci smo od redovitih izbora“, kazao je obrazlažući ovu inicijativu Đukanović, koji očekuje izglasavanje povjerenja njegovoj vladi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara