CRNOGORSKI DUŽNOSNICI ZA DIJALOG PODGORICE I BEOGRADA

Crnogorski predsjednik Filip Vujanović i premijer Milo Đukanović drže da odugovlačenje dijaloga Podgorice i Beograda o novim odnosima donosi rizik remećenja inače dobrih odnosa Crne Gore i Srbije. L

Crnogorski čelnici su u razgovoru s veleposlanikom Velike Britanije u Državnoj zajednici Srbiji i Crnoj Gori Davidom Gowanom, koji ovih dana boravi u Crnoj Gori, ponovili nezadovoljstvo službene Podgorice dosadašnjim lošim funkcioniranjem zajednice.

Razgovori Beograda i Podgorice najavljuju se već nekoliko mjeseci, ali nikako da dođe do službenog susreta čelnika Srbije i Crne Gore, na kojem bi se razmatralo funkcioniranje Državne zajednice i budući odnosi u njoj. Crna Gora je pripremila "platformu" u kojoj uz ostalo predlaže Srbiji mirno razdvajanje po češko-slovačkom modelu ili savez dviju neovisnih i suverenih država. Za sada iz Beograda nema odgovora, a mediji su najavili mogućnost da će ovih dana u Berlinu doći do susreta dvojice premijera Vojislava Koštunice i Mila Đukanovića uz posredovanje njemačkog predsjednika.

Crnogorski čelnici su u više navrata izrazili nezadovoljstvo suradnjom SCG s Tribunalom u Den Haagu, sporim reformama vojske, problemima u funkcioniranju diplomacije i skupom saveznom administracijom.

(Hina)xdram ybs

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara