Crnogorski ministar turizma dao ostavku zbog korupcije

Crnogorski ministar turizma dao ostavku zbog korupcije
Screenshot: YouTube

CRNOGORSKI ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović podnio je danas ostavku, dan nakon što je televizija Vijesti objavila snimku na kojoj dvojica građevinskih inspektora u njegovom ministarstvu primaju mito.

Ovo je prvi put da neki ministar te zemlje podnosi ostavku zbog korupcije.

"Nitko mi nije rekao da podnesem ostavku, ona je rezultat mojih osobnih promišljanja o poslu, etika mora postojati u poslovanju i u državnoj upravi", rekao je Radulović na konferenciji za novinare.

Spominje se 20.000 eura

Na snimci se vide dvojica dužnosnika koji razgovaraju o više tisuća eura mita kako bi se jednom poduzetniku omogućio nastavak izgradnje zgrade u Budvi, biseru crnogorskog turizma na Jadranskoj obali, premda mu je dozvola istekla.

Na snimci se čuje inspektor koji pita: "Jesi donio?"

"Tražio si 20.000 eura", odgovara poduzetnik.

"Dao sam ti 5000 zadnji put, posudio sam 5000. Vjeruj mi, nemam više."

Dvojac je razriješen dužnosti

Ministar koji je u vladu ušao 2016. rekao je novinarima da je protiv dvojice inspektora pokrenut stegovni postupak i prije objavljivanja snimke.

"Nisam uspio iskorijeniti ovakvo ponašanje. Jutros sam pokrenuo novi postupak protiv njih i nadam se da će biti uspješniji od prethodnog", rekao je Radulović, dodajući da su razriješeni dužnosti.

Crna Gora pregovara o članstvu u Europskoj uniji koja je suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala postavila među prioritete.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara