Curica iz Teksasa se kupala u jezeru pa umrla. Ubila ju je ameba koja jede mozak

Curica iz Teksasa se kupala u jezeru pa umrla. Ubila ju je ameba koja jede mozak
Foto: Twitter

DESETOGODIŠNJA djevojčica iz Teksasa preminula je tjedan dana nakon što se kupajući u rijeci zarazila amebom koja jede mozak. 

Lily Mae Avant kupala se u rijeci Brazos i jezeru Whitney u blizini grada Waca prije nego što je 8. rujna prevezena u dječju kliniku u Fort Worthu gdje je utvrđeno da se zarazila amebom vrste Naegleria fowleri, jednostaničnim organizmom koji obitava u toploj slatkoj vodi, javlja CNN

Izražavanje žalosti 

Osnovna škola Valley Mills, gdje je djevojčica išla u peti razred, jučer je obavijest o njenoj smrti potvrdila na Facebooku i izrazila "duboko žaljenje". "Lily je bila blagoslov za školu i shrvani smo viješću o njezinoj smrti. Bila je odlična učenica, ali više od svega dobra osoba i prijateljica svima. Dirnula je živote mnogih oko sebe", stoji u službenom izvješću.

Jedna od poruka na Facebook stranici #LilyStrong posvećenoj preminuloj djevojčici glasi: "Naša prekrasna djevojčica je u potpunosti izliječena i sada je rukama Isusa."

Klinika u kojoj je Avant bila liječena nije komentirala njezinu smrt jer za to nije dobila pristanak roditelja, potvrdila je glasnogovornica klinike Kim Brown. 

Smrtonosna ameba 

Naegleria fowleri je vrsta amebe koja u tijelo ulazi kroz nos, putuje do mozga i uništava mozgovno tkivo. 

U razdoblju od 2009. do 2018. u SAD-u su zabilježena 34 slučaja zaraze, a u 145 slučajeva zaraze koliko je zabilježeno od 1962. do 2018. preživjelo je svega četvero ljudi.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara