Cvik oslobođen za prijetnje Uskokovoj svjedokinji

Foto: HR Foto

JAKŠA CVITANOVIĆ CVIK i Ivica Zulim oslobođeni su nepravomoćno optužbe da su prijetili Uskokovoj svjedokinji Petri Gugić u ljeto 2008. godine. Prema Uskokovoj optužnici, njih dvojica su u splitskom  zatvoru dogovorili da će Zulimova sestra prenijeti Gugićkoj Cvikovoj poruku da pazi što radi inače će biti loše i njoj i njezinom dečku Damiru Rašidagiću, za kojeg se lani i udala te mu rodila dijete, bez obzira što je i on u pritvoru zbog dilanje heroina.

Nekonzistentna svjedokinja

Sudsko vijeće pod predsjedanjem suca Damira Romca nije utvrdilo bez sumnje da su ova dvojica počinila kazneno djelo koje im se stavlja na teret. Naime, Gugićka je bila dosta nekonzistentna u svojim iskazima, koje je nekoliko puta mijenjala, a i različito je kazivala u odnosu na iskaz njezinog svekra, velolučkog veterinara Adnana Rašidagića, koji se navodno zatekao skupa sa njom u automobilu kad je primila prijeteću poruku. 

Ruše se Uskokovi aduti

Ruši se lagano cijela Uskokova piramida dokaza protiv Cvika, koji je zajedno sa još 16 Korčulana nedavno osuđen za dilanje heroina na svom otoku. Ispalo je sad da Gugićka laže, a nedavno je dubrovački Županijski sud konačno potvrdio treću oslobađajuću presudu Nikoli Petričeviću i Enesu Agoviću za otmicu Želite Tomić. Laže Želita, laže Petra, a upravo na njihovim iskazima splitski Županijski sud je temeljio osuđujuću presudu.

Cvik i Zulim u prvom su suđenju bili osuđeni za prijetnje Petri Gugić, no Vrhovni sud je predmet vratio na ponovno suđenje, upravo zbog nekonzistentnosti iskaza oštećene.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara