D O P U N A TJEDNE NAJAVE DOGAĐAJA - SVIJET, OD 12. DO 18. SVIBNJAPONEDJELJAK, 12. SVIBNJA

------------------------

LJUBLJANA - Povjerenik za ljudska prava Vijeća Europe Alvaro Gil-Robles nastavlja četvorodnevni posjet Sloveniji sastancima s više ministara slovenske vlade i nevladinim organizacijama. Cilj posjeta je informiranje o ljudskim pravima i položaju etničkih zajednica.

UTORAK, 13. SVIBNJA

-------------------

LJUBLJANA - Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić, koji u posjet Sloveniji stiže na poziv slovenskoga kolege Janeza Drnovšeka s kojim će razgovarati u predsjedničkoj palači u Ljubljani sastat će se poslijepodne na Brdu kod Kranja i s bivšim predsjednikom Milanom Kučanom.

BARI - Slovenija od Italije, zemlje-domaćina sastanka na vrhu preuzima predsjedavanje regionalnom Jadransko-jonskom incijativom. Sloveniju će u Bariju predstavljati premijer Anton Rop i ministar vanjskih poslova Dimitrij Rupel

SRIJEDA, 14. svibnja

Tekst se nastavlja ispod oglasa
--------------------

LJUBLJANA - Predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić nastavlja posjet Sloveniji sastankom s predsjednikom parlamenta Borutom Pahorom a u nastupu u parlamentu zastupnici će mu, prema najavi slovenskog protokola, moći postavljati i pitanja.

Istoga dana Mesić će posjetiti Slovensku gospodarsku komoru tijekom Hrvatsko-slovenske poslovne konferencije a zatim se sastati s premijerom Antonom Ropom te poslije podne s gradonačelnicom Ljubljane Danicom Simšič.

Za poslijepodne predviđen je posjet ljubljanskoj Katedrali, gdje će hrvatskoga gosta pozdraviti nadbiskup Ljubljanski Franc Rode, zatim šetnja središtem glavnoga grada, preko Tržnice i Tromostovja do Prešernovog trga.

ČETVRTAK, 15. SVIBNJA

---------------------

LOGARSKA DOLINA - Predsjendik Stipe Mesić u privatnom dijelu svog posjeta Sloveniji boravi u Logarskoj dolini.

PORTOROŽ - Počinje 20. financijsko-burzovna konferencija, na kojoj će o makroekonomskoj politici i trendovima govoriti guverner središnje banke Mitja Gaspari i ministar financija Dušan Šešok.

CERKLE OB KRKI - Središnja proslava dana slovenske vojske.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara