d o p u n a uz ime u vijesti HNA4326 ´IDUĆI TJEDNA U BOLNICAMA...´

U četvrtom ulomku vijesti HNA4326 ´IDUĆI TJEDNA U BOLNICAMA NEMA PRETRAGA I OPERACIJA, OSIM ONIH HITNIH´ tehničkom greškom je ispuštena funkcija i puno ime predsjednika Hrvatskoga liječničkog sindikata (HLS) i Štrajkaškog odbora Ivice Babića.Isparvjena vijst glasi:

ZAGREB, 18. siječnja (Hina) - Štrajkaški odbor Hrvatskog liječničkog sindikata odlučio je danas da se od ponedjeljka u bolnicama obustavi sav tzv. hladni pogon, odnosno prijam u bolnice te operacije koje nisu hitne. L

Također je odlučeno kako će se od ponedjeljka obustaviti rad u bolničkim poliklinikama, a svi hitni bolesnici obradit će se u prijamnim ambulantama po naputcima Hrvatskog liječničkog zbora.

Bolnice su dužne odrediti brojeve telefona na kojima će bolesnici dobiti sve potrebne informacije i savjete.

´Pokazali smo dobru volju za socijalnim dijalogom, no do danas nas nitko iz Vlade nije kontaktirao, pa naša kompromisna ponuda za povećanjem plaća od 28 posto vrijedi do iduće srijede´, rekao je pr edsjednik Hrvatskog liječničkog sindikata (HLS) i Štrajkaškog odbora Ivice Babić. Nakon toga će se sindikat vratiti na početne zahtjeve za povećanje plaća od 45 posto.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Babić je dodao kako ima neslužbene informacije da će u Vladi prevladati razum oko liječničkih zahtijeva, ali ako do toga ne dođe, rekao je, liječnici su spremni na dugotrajni štrajk.

Odgovarajući na pitanje kako će se štrajk odraziti na pacijente, predsjednik liječničkog sindikata rekao je da su zadovoljni načinom na koji su pacijenti primili liječničke zahtjeve. Za posljedice štrajka, odnosno za produženje listi čekanja, bit će, međutim, odgovorni oni koji su zanemarili sindikalne zahtjeve, rekao je Babić.

Članovi Štrajkačkog odbora HLS-a odlučili su da neće zatražiti ostavku ministra zdravstva Andre Vlahušić držeći da je to u domeni premijera. No, protiv ministra i predsjednika Upravnog vijeća Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) Nikice Gabrića pokrenut će postupak pred Povjerenstvom Hrvatske liječničke komore za etiku i deontologiju. Tražit će da se ispita jesu li se zbog odnosa prema kolegama i vlastitom pozivu ogriješili o kodeks etike i deontologije.

Osvrćući se na najavu HZZO-a da će se u bolnicama tijekom štrajka obaviti kontrola obavljenog posla, Babić je rekao kako je to neprimjeren postupak, jer će liječnici ionako nakon štrajka nadoknaditi sve što nisu učinili za vrijeme štrajka.

Babić je danas demantirao sve najave sindikata oko ukidanja mrtvozorstva rekavši da se o toj mogućnosti samo raspravljalo.

(Hina) mt jn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara