Da Kosorica ne zaboravi gdje živi: Ravnice dobile Ulicu braće Drobac

Da Kosorica ne zaboravi gdje živi: Ravnice dobile Ulicu braće Drobac

Foto: Građanska akcija

AKTIVISTI Građanske akcije danas su posjetili ulicu na zagrebačkim Ravnicama u kojoj stanuje Jadranka Kosor i plakatima je preimenovali u Ulicu braće Drobac.

Akcija je krenula nakon što je stanoviti Krešimir Gavran iz Šeferove ulice u kojoj stanuje  Kosor, upozorio premijerku da bi  trebalo promijeniti njeno ime u Šeferljeva, što bi bilo u skladu s hrvatskim pravopisom.

"Kao vaš susjed i osoba koja se divi vašem radu, želim vas informirati o jednoj naoko nebitnoj stvari...", započeo je svoje pismo Gavran, koje je Građanskoj akciji poslužilo za još jednu efektnu sprdačinu na premijerkin račun.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da ne bi opet krenula rasprava o jezičnoj ispravnosti imena ulice, mi smo je, eto, preimenovali u Ulicu braće Drobac. Taj naziv ulici savršeno pristaje iz javnosti već dobro poznatih razloga. I kako ono ide ona kraljičina bajka "nisam ukrala niti tepihe niti slike...", poručili su Kosorici iz Građanske akcije.

Nepoznato je kako su izveli ovu akciju, jer pred Kosoričinom zgradom 24 sata dnevno dežura osiguranje. Podsjetimo, braća Drobac su do 1995. živjeli u stanu u Šeferovoj, kad su, uz prijetnje iz MORH-a, iseljeni. Potom je u stan ušao ratni invalid Drago Severin, no tek na nekoliko mjeseci, dok ga kao "posebno zaslužna građanka" nije dobila Jadranka Kosor. Te je godine pristupila HDZ-u.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara